Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - erken okudu...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumerken okudu...

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ceydadefne Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 08 Kas 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 150
Mesajın Direkt Linki Konu: erken okudu...
    Gönderim Zamanı: 26 Şub 2011 Saat 15:52
merhabalr..kızım 5,5 yaşında.2,5yaşından beri kreşe gıdıyor.1yaşında en az10 kelime konuşuyordu.ve cümle kurmaya başlamıştı.2yaşına tüm renklerı karışımlarından ne renk olacağını biliyordu.şimdi de kendi kendine okumayı ve yazmayı öğrendi.gayet rahat okuyup yazıyor.okuldakı öğretmeni birazşikayetçi.grup çalışmalrından çabuk sıkılıyor devamlı dolanıyor yaramazlık değil ama ilgisiz davranıyor zorlarsak mutsuz oluyor dıyor.ben de ne zaman nasıhat etmeye kalksam yuzume bakmadan dınlıyor konuyu değiştiriyor en son ne dedım ben deığımde cümlelerimi aynen aktarabılıyor.dedğimi dedik.yabancı ortamlara girdiğinde hemen ortama gırmıyor kenarda kendı ıstedığı şeyı yalnız yapmayı tercıh edıyorsorduğumuzda da daha onları tanımıyorum dıyor..ılk etapta girişken değil anlayacağınız.ama istedıklerını yaptırıyor kendını de ezdırmıyor.süreklideney yapmak istiyor.belgesel izlemek istiyor.. bulmaca çözüyor.kendi kendıne kıtap okuyor.sözlük bile okumayı sevıyor bazen.2şerli3leri4lerli beşerli sayyıor gerı gerı sayabılıyor.çok etkın bır şekılde bılgısyar kullanıpkendıne sayfalar yapıp kaydedbılıyor.ama girişken değil.hep kendı değiği şekılde olsun ıstıyor.aradlarda ceza verıyorum öncelerı çok ağlardı ceza verınce tavız vermedım şimdi cezayı uygulayabılıyoruz.( 3gün tv yasak bılgısıyar yok çukulta yok gıbı)kendı yatağında bazen yatıyor çoğunlukla bızımle uyuyor..bana da buyunca yatağımda yatarım ben senı özlüyorum çok diyor.bazen de azıcık yatağında yatöalısın deyınce pekı dıyor yatıyor.buyuklerle konuşup oynamayı dahaçok sevıyor..uzun oldu ama ..sızce bır uzman görmelımı yada ne yapmalıyım?nasıl davranmalıyım?
***
Yukarı Dön
Nilçin DoyranBengisu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 04 Şub 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2011 Saat 23:01
Anladığım kadarıyla erken okuma yani bizim hiperleksi dediğimiz durum söz konusu, bunu pek istemesek de maalesef bazı çocuklarda bu durum ortaya çıkabiliyor. Zekası iyi olan, kelime dağarcığı geniş ve sanki büyümüş de küçülmüş gibi  konuşmaları da olabiliyor bu çocukların. Eğer bahsettiğiniz gibi çocuğunuzun yaşıtlarıyla iletişim ve ilişki problemi varsa, göz kontağı kurma-sürdürmede sorun yaşıyorsa, kısıtlı alanda derinlemesine bilgi sahibiyse, empati kurmada zorlanıyorsa ve katı kuralları varsa belli rutinleri de varsa bunun için bir uzmana başvurmanızı tavsiye ederim. Kurallar koymak çok önemli sınırları belirlemek adına ama henüz 5,5 yaşındaki çocuğunuz için bazen kurallar esneyebilir de. Sevgiler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.