Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bir kaç sorum olacaktı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbir kaç sorum olacaktı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
şurup Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2009 Saat 10:10
çok teşekkür ederim hocam...

Yukarı Dön
şurup Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2009 Saat 20:40
tekrar merhaba dr. bey..

cevaplarınız için ne kadar teşekkür etsem az olur...sorulara o kadar çabuk ve anlaşılır cevaplar veriyorsunuzki ..içimiz çok rahatlıyor...tekrar teşekkürler iyiki varsınız iyiki buradasınız:)

sorum şu hocam:

1...ben bugün çok afedrsiniz hafif ishalim... bebeğimin karnındanda resmen gluk gluk sesleri geliyor sanki sıcak su torbasını sallarken çıkan ses...yani midedesi su sesi dr.bey...huzursuz değil kakasıda çok sulu değil ama çok endişeleniyorum ishalmi olacak.yada  ishal mi..bebeğim sadece anne sütü alıyor... 2,5 aylık erkek bebek..

2... hocam bebeğin iyi beslendiğini kakasından anlarsınız diyorsunuz  peki yapma sıklığından anlayabilirmiyiz...bazen her gün bazende gün aşırı yapıyor...rengi bazen sapsarı bazende yeşilimsi sarı...nereden anlamalıyım hocam...

3... hocam uyutmaya çalışırken acayip ağlıyor uykusu var belli kucağa aldıktan sonrada avazı çıktığı kadar ağlıyor ama o ağlama esnasındada uykuya dalabiliyor..garip bir duurm ama neden sizce...

4...oğlumun saçlarını traş etmemde bir sakınca var mı...bıngıldağı zarar görürmü..yapmak istememin nedeni..saçların gelişimini hızlandırmak..çünkü çok saç dökülüyor...bunagerek var mı(umarım bu sorum için bana kızmazsınız:)

5...bebeğime kalça çıkığı ultrasonu yapılmadı dr.da gerek görmedi ama içimde soru işareti var muaynede belli olurmu çıkık olsa .ultrasonu siz her hastanıza öneriyormusunuz...

..yakın akrabalarda yok...yani hiçbilmiyorum olsa bilirdim sanıırm....

çok oldu biliyorum ama cevaplarsanız çok sevineceğim...

tekrar teşekkürler saygılar...

Düzenleyen şurup - 08 Oca 2009 Saat 23:57
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117887
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2009 Saat 09:36
1) Sizin ishalinizin çocuğa geçebilmesi için, çocuğun bir şekilde mikroplu kakayı (mikroskopik miktarda bile) yemesi ile olur. El temizliğine dikkat etmeniz yeterlidir.
2) Yapma sıklığı aylara göre değiştiği için, çok iyi fikir vermez. Kıvam daha güvenilirdir.Yeşil olması çok yiyor anlamına gelir.
3)Zor uykuya dalması, sizden ayrılmamak için. Biraz ninni, söyleyin.
4) Saç traşı ile bıngıldak zarar görmez. (Kasten makas batırılmadığı sürece)..Saç traşı, saçların gelişimini hızlandırmaz, kocakarı uydurmasıdır..Bebek saçları erişkin saçından farklıdır. Doğum sırasında anneden çıkarken sürtünme az olsun diye tabiat bebeklere kadifemsi bir saç vermiştir. Dökülen bu saçlardır. Siz usturaya bile vurdursanız veya vurdurmasanız, bunlar dökülür ve alttan bizdeki gibi sert saç çıkar.
5)Doktor gerek görmedi ise gerek yoktur.Bihlassa teyze ve halasında kalça çıkığı görülen kızlarda önemlidir.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 09 Oca 2009 Saat 09:37
Yukarı Dön
şurup Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2009 Saat 01:29
cevaplarınız için çok teşekkürler dr.bey...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2009 Saat 19:13
Erkeklerde kalça çıkığı kızlara oranla çok nadirdir. Elle muayenesi şüpheli olanlarda US yapılmalıdır. Röntgen bu aylarda fikir vermez, verdiğindede artık çok geçtir, hiçbir işe yaramaz. Bu sebeple röntgenle uğraşmayın, elle muayenesi şüpheli ise, beklemeden US yapılması ve erken tedavisi çok önemlidir. US temiz çıkarsa, fazla kurcalamanın bir gereği yoktur.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 10 Oca 2009 Saat 19:14
Yukarı Dön
şurup Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2009 Saat 01:48
dr.bey merhaba..

inmemiş testis olayının çok önemli olduğunu bildiğim için sık sık kontrol ediyorum..bugün farkettimki sağ testisi az yukarı çıktı yukarı derken içe doğru girmiş.yukarı doğru.yani ilk ellediğim zamn bulamadım ..sonra farkekttiğim zaman..aşağıya doğru çektim...(Oğlum 3,5 aylık )

sorum şu:

1.yaptığım o hareket zarar verirmi...
2.inmiş testis zamnla yukarı çıkar mı
3,tam inmeme durumu sözkonusu olabilir mi...

cevabınız için şimdiden çok tşekkürler...

saygılarrrr

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2009 Saat 11:16
Hergün testis kontrolu diye bir şey yok... Sıcak su küvetinde bir müddet durduktan sonra bakın, her iki testisde görülebiliyorsa, bir daha kurcalamayın. Bir defa inmiş olan testis, ancak soğuk veya darbe ile yukarıya kaçar, onada ameliyat gerekmez.Testis ele geliyorsa, bitmiştir, yarım veya çeyrek inmiş muhabbeti yapmıyoruz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.