Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > İki Yaş Sendromu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sürekli ''benim'' kavgası....
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsürekli ''benim'' kavgası....

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
oĞuZuMM Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2002
Mesajın Direkt Linki Konu: sürekli ''benim'' kavgası....
    Gönderim Zamanı: 22 Şub 2010 Saat 09:28
 hocam merhabalar.bu topiği açmak için aradım aynı konu var mı diye ama bulamadım.varsa şimdiden özür dileyerek değerli vaktinizi aldığım için soruma geçiyorum.
 oğlum tam 2 yaşında ve kendisinden 2 ay küçük kuzeniyle bir araya geldiklerinde sürekli bir eşya için,annesi için yapabilecekleri şeyler için ben ve benim kavgası oluyor.aslında benim oğlum pek yapmıyor bunu ama ikisi bir ortamda olunca oğlumun direk aklına geliyor herşeye benim demeye başlıyor.oğlum böyle yapınca kuzeni de benim diyor ve arkasından kavga.birbirlerini ısırma,saçını çekme,dövme gibi şeyler.size sorum

1. bu aralarındaki çekişmeyi ne yaparsak bitirebiliriz?
        2. onlara nasıl anlatabiliriz?ya da nasıl davranış sergileyebiliriz?
   açıkçası bu durumdan hep rahatsızız.aile olduğumuz için aynı yerlerde sıklıkla bulunmak zorundayız.önceden hergün görüşürken şimdi haftada iki gün birlikte olabiliyoruz.bir de acaba birbirlerini görmeyince özleyip unuturlar mı ki diye düşünüyoruz ama maalesef 1 aydır bu problem bitmiş değil..
  cvplarınız için şimdiden tşk hocam..iyi çalışmalarr
Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 7000
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2010 Saat 09:33
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2010 Saat 10:40
bu yaş çocuklar birlikte oynamayı,paylaşmayı fazla yapamazlar, bireysellikleri daha ön plandadır. sizler aile olarak bir araya gelmeye devam edin. çocuklar birbirlerine ve birlikte oyun oynamaya alışacaklardır. o dönem kadar yapabileceğiniz en iyi şey bribirlerine fiziksel zara vermedikçe oyunlarına, çekişmelerine müdahele etmemek, taraf tutmamak, kızarken yanlış yapan kim olursa olsun ikisine de tepki vermek, şikayet olursa duymamak ve kendilerini bir şekilde özmesine olanak tanımak ve hepsinden önemlisi tüm bunların çok normal olduğunu sık sık kendinize hatırlatmak
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.