Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > İki Yaş Sendromu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sürekli ağlayan bir çocuk
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsürekli ağlayan bir çocuk

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sozererden Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 25
Mesajın Direkt Linki Konu: sürekli ağlayan bir çocuk
    Gönderim Zamanı: 16 Şub 2009 Saat 23:41
merhaba özlem hanım. benim oğlum 23 aylık. bu aya kadar uyku problemimiz vardı ama bu ay düzelmeye başladı. şu an problemim oğlumun sürekli sebepli sebepsiz yere ağlaması. oyuncaklarını istediği gibi dizemeyince, sabah uyanınca, yemek hazırlarken, tuvalete gittiğimde, istemediği bir şeyi yaptığımda, bir şey yaptırmak istediğinde, durup dururken yani sürekli ve gözyaşıyla ağlıyor. ilgileniyorum ağlıyor, ilgilenmiyorum ağlıyor. ağladığı zaman çok üzüldüğümü isteklerini yada sıkıntısını ağlamadan söylemesi gerektiğini anatıyorum sürekli. beni anladığını biliyorum. çünkü ağlaması bittikten sonra ağladım bağırdım diyor. ağlamayı kullanmayı öğrendi. bu davranışının sönmesi için ağladığı zaman ilgilenmemeyi denedim ama o zamanda ağlarken öğürmeye ve kusmaya başlıyor. bu benim sinirlerimi çok bozuyor. 10 aydır depresyon tedavisi görüyorum ve artık tedavim bitmek üzere. Acaba hastalığımdan dolayı ben mi tahammül edemiyorum yada benim psikolojimden dolayımı o bu durumda bilemiyorum. ne yapacağımı şaşırıyorum. birde bana çok bağlı hala odada tek başına kalamıyor. tuvalete gitiğimde bile kapının önünde ağlıyor. onu anneme dahi bırakıp işimi halletmek için ayrılamıyorum? normal mi sizce? ağlamaması için ne yapabilirim? şimdiden teşekkür ederim.
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2009 Saat 16:53
depresyonunuz onu etkilemiş olabilir ancak bu yaş çocuklarda anneyi bırakmakla ilgili akygılar görülmesi normaldir. endişlelerini gidermenin yolu,ü ona haber vererek ve ne zaman döneceğinizi söyleyerek ve sözünüzde durrarak gitmektir. bir süre onra gidip te geri geldiğinizi gördükçe onu terk etmediğinizi anlayacak ve rahatlayacaktır. ağlamak elindeki tek silah ve onu kullanmayı öğrenmiş. ağladığı zaman olabildiğince sakin bi rbiçimde ağlamak istiyor olabilirsin ama ben ağlamanı duymak istemiyorum, odana git ağla ve ağlaman bitince gel ne istediğini konuşalım deyin. ilk seferlerde işe yaramasa da devam ederseniz ciddi ve kararlı olduğunuzu anlayacak ve sorunlarını, isteklerini farklı şekilde ifade etmeye başlayacaktır
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.