Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
ÇİTOS
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 281
|
Konu: çözüm lütfen Gönderim Zamanı: 05 May 2010 Saat 19:55 |
merhabalar.8 yaşındaki oğlumla anlaşamıyorum artık.ondan bişeyi rica ederek istesem bile yapmıyor.sesimi yükseltince yapıyor.mesela pijamanı giy annecim öyle uyyakalırsın diyorum ,yapmıyor2-3 kez yumuşak sesle yineliyorum.en son beni bağırtrırıyor öyle yapıyor.bu durum beni çok yıprattı.hep böylemi olucak.birde canı dışarı çıkmak istiyor (normalde erkek çocuk ama ev kuşu ,a sosyal)kıyafetini değiştir deyince zaten gitmek istemiyorum deyip beni çıldırtıyor.11 aylık kardeşi de bu anne delimi hep böyle bağırarak iş çözüyor bende konuşmaya başlayınca böyle bağırayımmı diyo acaba  .bildiğiniz gibi değil ,kardeşi için bile hep benden bişey isteme yapmak istemiyorum diyor.yardımcım yok ondan rica ediyorum ne var bunda,yanlışlarımı düzeltelim birlikte lütfen.iyi bi anne idim kötü mü oldum acaba..
|
 |
özlemmestçioğlu
Kıdemli Üye
Puanlar: 1320
|
Gönderim Zamanı: 14 May 2010 Saat 11:49 |
ne zamandır anlaşamıyorsunuz, kardeşinin doğmuyla bu durumun ilgisi olabilir mi. bağırıyor olmanız iyi anne olmadığınızı değil tahammül gücününüzün çok azaldığını gösterir
|
özlem
|
 |
ÇİTOS
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 May 2010 Saat 10:21 |
Merhaba Özlem Hanım.şöyleki oğlum 2.sınıfta.öğretmen değişikliği oldu.mastır için tayini çıktı.yeni öğretmeni çok disipilinli.ilk öğretmeni arkadaş gibiydi onlara.sıkılmadan merak ettiklerini sorabiliyorlardı.yenisi çok farklı.toplantılarda dile getiriyorum.her sabah okula gitmiycem diye ağlıyor.ne yapıcam bilemiyorum.zorla üstünü giydiriyorum.o sırada küçük de sese uynıyor ilgi istiyor.ben işe yetişicem bi kovalamaca-stres gidiyor.bu çocuk nasıl sosyal olur.amca oğlu var biraz gelişim problemi vardı.ikisine de babanne bakınca oğlumu her yere götüremedim dışarı çıkarsam öbürü de istiyordu ben de ona bakmak istemiyodum hep.babannesi de benim oğluma sen de çıkma dedikçe çocuk şimdi dışarıdan korkar oldu.yiğiti sevmiyor.o hep bunla oynamak istedikçe oğlum kaçıyor.ben oyna diyorum zorluyorum.çocukta özgüven eksikliği oluyor.kendi istemediği şeyleri yaptırıyoruz zorla.bir yol -çözüm lütfen ..sizi seviyorum,iyiki varsınız özlem hanım...
|
 |
özlemmestçioğlu
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 May 2010 Saat 12:44 |
öğretmen değişikliğ. çocukları çok etkiler anne baba kadar yakın hissettikleri kişinin tavırlarından çok etkileenbilir.okulda nasıl davrandığını biliyor musunuz? sosyalleşmesi adına çok baskı yapmayın, sevdiği arkadaşlarıyla daha sık görüştürün, istemediği kişilerle görüşmeye zorlamyaın, bahçeye çıkmasına farklı çocuklarla oynamasına olanak sağlamaya çalşın
|
özlem
|
 |
ÇİTOS
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 May 2010 Saat 19:25 |
Merhaba.Okuldan sinirli geliyor.çoğu zaman cevap bile vermiyor.Yusufu artık sevmiyorum,neden peki deyince çantamı ısırıyor.merdivenlerde beni itiyolar gibi şeyler yaşıyor.aslında anasınıftan beri arkadaşları buna çok ilgili.hem sempatik hem sessiz.sanki böyle onların başkanı gibi hemen onu karşılayıp oo çağatay hoşgeldin deyip ilgi gösteriyolar o ise bundan hiç hoşlanmıyor.evde bile büyükler sevince istemiyor.bırakın beni sıkmayın diyor.bu da tabi itici bir etki yaratıyor sanırım.ilgilenilmek hoşuna gitmiyor nedense.ama kardeşini çok seviyor,onu kendisi mıncık-mıncık seviyor,kıskanmıyor bile.çelişki mi bu nedir bilemiyorum.en ufak bi yanlışında eksiğinde şöyleydi gel yapalım birlikte desek bile surat yapıyor.bazen çekemiyorum,bağırıyorum.ama kin tutmuyor konuşuyoruz sonra..bişey olmamış gibi.ona hiç yalan söyleyrek bişey yaptırmadık,o da söylemiyor.neden bişeylere ilgi duyup okumuyor sıkılıyor hemen konuşmuyor..bilemiyorum ve çok üzülüyorum.bi ışık lütfen.iyiki varsınız.bunları yazarak bile olsa dertleşmek gibi iyi geliyor bana.sıktıysam kusuruma bakmayın.sevgiyle kalın..
|
 |
özlemmestçioğlu
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 May 2010 Saat 15:54 |
sevdiği oyunlardan yola çıkarak ilgi duyduğu tarz kitaplar alabilrisniz. futbolu seviyorsa futbol tarihini, oyuncuları anlatan kiatap alın. önemli olan okuma alışkanlığını kazanması. bazı çocuklar ten temasından hoşlanmazlar. onları bu konuda zorlamak onlara karşı saygısızlık olur. sevgiyi göstermenin farklı yolları da varaz cevap verse de ilgilenmeye devam edin, ancak sorularla boğmayın
|
özlem
|
 |
ÇİTOS
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 23 May 2010 Saat 10:42 |
Çok teşekkür ederim doktor hanım.değerli vaktinizi ve bilgilerinizi paylaştığınız için.sağolun..
|
 |