|
Tiroid Boy |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Dadya ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 May 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 213 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Saat 13 Dakika önce Saat 10:32 |
Kadir Bey merhaba,
Kizimin boyu son 1 senedir hic uzamadi. Bu konuda degerli goruslerinizi merak ettim. Kizim 11.2008 dogumlu, 1.62 boy 52 kilo. 13.5 yasinda adeti basladi. Anne boy 1.63 Baba boy 1.75 Spor olarak kis tenis - yazin yuzme Suphelendiklerim: *TSH: Son iki senedir saglik ocaginda yapilan kan tetkikinde TSH biraz yuksek ancak T3 ve T4 normal degerlerde. Tiroid ile okuduklarimdan benim anladigim: tsh referans araligi cocuklar icin dogru olmayabilir yada T3 ve T4 normalse sorun degil seklinde. TSH: 4.53 (ref: 0.51-4.17) Serbest T4: 1.29 (ref: 0.85-1.70) *GLUTEN: Beslenmesinde de gluten hassasiyeti dolayisiyla gluten elimine edildi. Sebze meyve ve et gayet iyi tuketiyor. *FOLAT: Kan tetkikinde folat dusuk cikmisti ancak hemen vitamin vs. baslamadim. Folat: 4.00 (ref: 4.8-37.3) *D VITAMIN: Bu Ocak ayinda D vitamini almadik. Ihmal ettim, bu hafta icecegiz. Yazin kizim ananesiyle 3 ay yazlikta oluyor ancak bu vitaminin kisin eksikligi- yol acmis olabilir mi? Sorum, bu konular son 1 yildir boy uzamama sebebi olabilir mi? Atladigimiz bir husus var mi sizce? Endokronolojiye goturelim mi? Tesekkurler hocam Sevgi ve saygilarimizla, |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120501 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Boyu normal, kilo biraz eksik. Günde en az 600ml süt/sütlü gıda aldığından emin olun.
Ayrıaca, her sene en az1 defa Dvit3 ampul alıyor olması gerekirdi. Hemen alsın. TSH ve T4 Normal. Gluten palavrasına nasıl kandınız?? Ekmek yediğinde ishal mi oluyor? Yeterli sütlü gıda alamazsa, boyu uzamaz! Folat da normal.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 7 Saat 30 Dakika önce Saat 13:15 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|