|
Strep A Pozitif (Beta) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Dadya ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 May 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 213 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 7 Saat 50 Dakika önce Saat 09:18 |
Kadir Bey merhaba,
Iyi ki varsiniz. Kizim Kasim 2008 dogumlu, 52 kilo. Bilgileriniz isiginda 2020 yilindan beri hic antibiyotik kullanmadi. Sali atesi cok yukseldi. Crs ve Prs ates, bogaz agrisi ve bulantisi vardi. Dil pasli, bogazda beyaz noktalar olunca test yaptirdik. Strep A testi pozitif cikti. Dr hap yerine Pen-Os 400.000 IU surup verdi. Doz: gunde 2 kez 3 olcek. Sabah aksam 15 ml veiyoruz. Prs gece basladik, ertesi gun ates dustu gozu acildi, bogazda beyazliklar yok oldu. Bugun 4 gun oldu. Size danismak istedigim sorularim soyle hocam 1. DOZ: Bogazda beyazliklar ve ates yok ancak dili halen pasli sanki. Sizce doz dogru, yeterli midir? > 52 kilo - Penos 400 > 2*3 olcek (sabah-aksam 15 ml) 2. SURE: Deposilin igne yaptiramadim. Bu surup da midesine dokundu. Sise bitince - 5.gun surup kesilse olur mu? Korumak icin veriyoruz biliyorum ancak 2008 dogumlu, bu yas grubunda da ust uste olunur mu bu hastalik bilemedim. 3.TEST: Bogazi temiz, atesi dustu, ancak dilindeki pas tam gecmedi. Acaba tekrar Strep A testine gerek var midir? Tek bir doz antibiyotik bile yeterli olarak okudum ancak kilosuna gore dozu eksikse diye emin olamadim. 4. GECMIS: Strep A pozitif ancak burnu da akiyordu. Genzi de dolu, balgam var. Ayni anda hem virus hem bakteri olabilir mi? Bir yandan da son 5 yildir Streptekok gecirmemis olmasi beni dusundurdu acaba test yaptirmadik arada gecmiste grip diye kacirdiklarimiz var midir? Kalp veya bobrek zarari olsa simdiye nasil anlardik hocam? Belki de anlamsiz kaygilarla sizi yordum kusura bakmayin. Cok tesekkurler degerli hocam, Sevgi ve saygilarimizla, saglicakla kalin |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120495 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 ölçek (hangisi olursa olsun, hangi dozda olursa olsun) herhangi bir antibiyotik ile 12 saatte iyileşir Bu özellik
başka hiçbir bakteride yoktur. Hele virüslere hiçbir antibiyotik etki etmez ve viruslar, 3-7 gün arası yapacakları ateşı daima yaparlar! En az 1 ay süre ile tekrar Streptokok almaması gerektiği için, 1 ay etkili Deposilin6-3-3 yapılır. Bu konuyu Türk doktorları asla öğrenemiyorlar!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|