Merhaba Benal Hanım
Oğlum 13 aylık.Bir süredir grip,suçiçeği gibi rahatsızlıklarla telaşla doktora gittiğimizden boy ve kilosunu ölçtürmeye zaman ayıramadık.Fakat 1 yaşındayken 10 kiloydu boyuda hep yaşıtlarından 1 veya 2 cm uzun.kilosuda ya normalin 100-200 gr üzerinde olur eğer o ay hastalanmışsa 100-200 gr eksik olur.
Bu aralar hem rahatsızlıklarından hem de çok hareketlendiği için bana zayıflamış gibi geliyor.Birde beslenme konusunu araştırdığımda günlük besinlerinin %60 ını karbonhidratların oluşturması gerektiğini okudum.Beslenme düzenimiz bana bu çaıdan yetersiz yada dengesiz gibi geldim.Sizden ricam beslenme düzenimizin dengesi ve yeterlilği konusunda beni bilgilendirmeniz.Boy ve kilosunu net olarak bilemediğim için size yeterince bilgi verememiş oldum ama yinede önerilerinizi rica edicem
Sabah=1 yumurta+yarım dilim kadar ekmek içi,kibrit kutusu kadar beyaz peynir,4 bisküvi,1tatlı kaşığı pekmez,50-100 ml süt
Ara öğün=4 yemek kaşığı yoğurt+1 kaşık kaşık maması(tahıllı)
Öğlen=4 yemek kaşığı kadar etli sebze yemeği(az da olsa pirinçli)+yarım dilim ekmek yada peynirli domatesli makarna yada tavuklu pirinçli çorba yarım dilim ekmek
Ara öğün=2 mandalina yada 1 elma +4 bisküvi+1 tatlı kaşığı pekmez
Gece=4 yemek kaşığı kaşık maması
Teşekkürler