Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Anne - Baba ve Çocuk İlişkileri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - biberon
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbiberon

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
simya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 22
Mesajın Direkt Linki Konu: biberon
    Gönderim Zamanı: 20 Ara 2008 Saat 18:09
merhaba özlem hanım

yiğenim 3.5 yaşında, sürekli olarak yanında oturmamızı bir elinde içinde azıcık olan su biberonu diğer eli boynumuzda ya da koynumuzda saatlerce öye oturmlamızı istiyor uyurkusu geldiğinde de öyle
ona güzel oyuncalı bir fincan aldım sen artık büyüdün bu biberonu eylül'e (kızım) verelim o daha bebek sen abisin filan dedim tamam dedi 2 saat sonra gizli gizli anneannesini yanına almış bıcıklıyor beni görünce sakladı
nasıl bir yöntem uygulamalıyız bu davranışından vazgeçmesi için yardımcı olursanız sevinirim
tşk ederim
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2008 Saat 00:27
yeğeniniz ne zamandır böyle davranıoyr? kızınızın doğumundan etkilenerek bebek gibi davranıyor olabilir. ailenin ilgisinin yeni bebeğe yöneldiğini görüp bebek olmak isteyebilir.
özlem
Yukarı Dön
simya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2008 Saat 20:58
kızım 2 aylık yiğenim 2 senedir yapıyor bunu  1 sene öncesine kadar uykuya dalarken yapıyordu 1 senedir sürekli bu şekilde.. artık otur otur bayıyo dayanamıyoruz
tşk ederim

Düzenleyen duygu - 26 Ara 2008 Saat 12:31
Yukarı Dön
simya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2008 Saat 16:10
özlem hanım sanırım arada kaynadık
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2009 Saat 18:56
uzun ara için özürdilerim. sanırım atlamışım. yeğeninizin davranışı fiziksel temasa karşı fazla özlem duyması ve temel güven duygusunun yeterince gelişememesi ile ilgili gibi görünğyor. temel güven duygusu daha çok anne çocuk arası ilişki ile belirleniyor ve ilk bir bir buçuk yılı içine alıyor. bu dönemde bebekler sevgiyi ancak dokunma öpme gibi fiziksel temasla algılıyor ve sevildiğini hissettikçe kendini sevilmeye ddğere biri gibi göreek kendine sevdiğine ve giderek yaşama karşı güven kazanmaya başlıyor. bu dönemdeki aksamlar çocukta bu ihtiyacın yoğun yaşanmasına neden olabiliyor. anne çocuk ilişkisi nasıl. anne sevgisini nasıl belliediyor ve neler yapılabilir konusunda ailenin bir danışmanlık alması iyi olabilir.
özlem
Yukarı Dön
simya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2009 Saat 22:28
tşk ederim özlem hanım..
ablam ve eniştem çalışıyor talha'ya anneannesi bakıyor . akşamları ve hafta sonu annesiyle, tabi annesi abisi, ev, iş, koca hepsiyle uğraşıyor.. sanırım ne demek istediğinizi anladım.. annesine olan özlemi bu şekilde gidermeye çalışıyor..
benim kızımda 2.5 aylık 1 yaşından sonra babaannesine bırakıp işe devam edecektim kafam karıştı şimdi kızım herşeyden önemli ama işte önemli ne yapmam gerekiyor.. her çocukta davranış olabilir mi?
Yukarı Dön
simya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2009 Saat 13:17
prd her çocuk için bu ve benzeri davranış gelişir mi?
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2009 Saat 14:06
çalışmaya başlamanız kızınıza ayıracağınızı zamanı fiilen azaltacaktır ancak eve döndükten sonra hiç bir şeyle ilgilenmeden ona ayıracağınız zaman ve onun istediklerini o nunla birlikte yapmak ortak zamanınızı çok iyi kullanmak olacaktır. işe başaladığınız için onun her istediğpini yapmaya çalışmadan, gerilmeden ve kendinizi suçlu hissetmeden kızınızla ilişki kurmaya çalışın. huzursuzluğunuz beden dili yoluyla kızınıza geçer. onu olabildiğince çok dokunun öpün. ve işe başlamanın illa olumsuz olacağını düşünmeyin 
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.