Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumöksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tuğram Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24
Mesajın Direkt Linki Konu: öksürük
    Gönderim Zamanı: 28 Eki 2008 Saat 11:50
Kadir Bey;
dün ateşlenmesi ve öksürmesi üzerine 6 ayını yeni doldurmuş olan oğlumu doktorumuza götürdük.boğaz iltihabı diyerek bize duocid antibiyotik,ventolin şurup ve paranox fitil verdi. eve geldik gündüz gayet iyidi.akşama doğru ateşi yükseldi.gece 39u buldu. paranox fitili yapıyouz gayet iyi ama peşinden hemen kaka yapıyor,tekrar sokuyoruz tekrar yapıyor.mümkün değil içinde tutmuyor.bu yüzden düşmüyor ateşi. bu fitille eşdeğer olan şurup vs. bir ilaç var mı?doktoruna ulaşamıyorum. lütfen yardımcı olur musunuz? teşekkürler
Yukarı Dön
tuğram Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2008 Saat 11:54
pedifen adında bir şurup alıp verdik şimdi. uyudu. acaba pedifen ile doktorun verdiği ventolinin etkileşimi mi var onun için mi doktor bize bu şurubu vermedi? ventolin astımı mı önlüyor?lütfen aydınlatır mısınız doktor bey.çok teşekkür ediyorum şimdiden...
Yukarı Dön
tuğram Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2008 Saat 11:57
öksürük için ballı limon veremem herhalde daha küçük olduğu için. pekmezli limon verebilir miyim?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120471
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2008 Saat 12:56
Ventolin, astım tedavisinde kullanılan bir ilaçtır,sizin çocuğa niye verildiğini ancak "iyi saate olsunlar" bilir. 2 yaşın altında kullanılmaz, küçük çocuklarda taşikardi yapar. Şimdilerde "moda " olduğu için her hastaya veriyorlar.
Benim "Ateş ve Havale" ile ilgili yazımı okuyun...Ateşin hiçbir zararı yoktur, vücut savunmasının bir parçasıdır. Ateş çıkmazsa bağışıklık sistemleri çalışmaz.
Pedifen şurup 6 aylıkta kullanması zordur. kilo başına 20mg. dan verilir. Sizin çocuk,8kg. olsa, günlük doz 160mg. eder, 3Xyarım ölçek verebilirsiniz.
Pekmez saf glikozdur, baldan daha zararlıdır. Bal "fruktoz" şekeri ihtiva eder, daha yavaş emildiği için, insulin salgısını azdırmaz.
Bal zararlı değildir, bazı ballarda zararlı maddeler vardır, Karadeniz bölgesinin "Delibal" gibi ballardan uzak durun.Marketlerden aldıklarınız zararsızdır.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 29 Eki 2008 Saat 10:07
Yukarı Dön
tuğram Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2008 Saat 13:39
evet yazınızı okudum kadir bey
ben ateşten değil havaleden korkanlardandım. ama havale anladığım kadarıyla ateşin birden yükselmesi ile oluyor. vücutta ısısını hissettirerek yavaşça artan ateşte sorun yok. içim ferahladı.sağolun doktor bey.zaten ventolini oğlum içmek istemiyordu.ben de vermeyeceğim.abuk sabuk ilaçlar vermenin bir alemi yok. prospektüsünü okuyunca ne alaka dedim zaten ama astımı önleyici etkisi var da herhalde ondan verdi doktor diyerek verdim.
öyleyse balla limon vereceğim.

az önce pedifen alıp vermiştim uyumuştu.ter içinde uyandı.üstünü değiştirdim.atreşi hiç yok.acaba akşam yükselir mi tekrar doktor bey?

çok teşekkür ediyorum.iyi ki varsınız!
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120471
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2008 Saat 15:34
Ateş vazifesini tamamladı ise, bir daha çıkmaz, gerek varsa çıkar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.