Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Geniz akıntısı...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGeniz akıntısı...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aysegulce Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1814
Mesajın Direkt Linki Konu: Geniz akıntısı...
    Gönderim Zamanı: 13 Eki 2008 Saat 08:38
 Günaydın Kadir Bey...
 Bir konuda daha size danışmak istiyorum... Oğlum 15 aylık ve birkaç gündür burnu akıyor, ara sıra da öksürüyor... Ateşi olmadığı için korkulacak birşey olmadığını düşündüm ama dün gece aşırı bir öksürük krizi gibi oldu.. Öksürükten sonra da öğürdü... Ton...er burun spreyi kullanmıştım burnu açılsın diye ama sonrasında burun akıntısı çok azaldı... Acaba akıntı genzine doğru mu gidiyor.. Doktor kontrolüne gerek var mı, siz ne dersiniz acaba...
Şimdiden çok teşekkür ederim...
Saygılar...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120471
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2008 Saat 10:00
15 aylıkta Ton...mer'in damlalarını kullanmak daha iyidir. Sıradan bir grip geçiriyorsunuz. Virusun cinsine göre, akıntı bazen burundan, bazen genizden olur, bir önemi de yoktur.Ateş veya kulak ağrısı olursa doktora gitmeniz gerekir.
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2008 Saat 08:25
 Tekrar merhabalar Kadir Bey...
Önerileriniz doğrultusunda bal limon ve ıhlamur takviyesi ile gribi atlattık galiba...  Öksürüğümüz de kalmadı...
 Meğer boşu boşuna nekadar çok ilaç kullanıyormuşuz... Ama bizler kendi kafamızdan değil doktor reçetesi ile alıp bu ilaçları kullanıyorduk... 
  Anlaşılıyor ki şuanda 8 yaşında olan kızıma o kadar gereksiz ilaç kullanmışım ki buna çok üzülüyorum...
 Bazen yüzyüze bile doktorlarımızla anlaşamaz ve onları gerçekten anlayamazken, siz bu ortamdan faydalı oluyorsunuz... Sabrınıza, anlayışınıza ve hoşgörünüze bir kere daha teşekkür etmek istedim...
 Saygılar...
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2008 Saat 13:10
 Kadir Bey tekrer merhabalar...
Bizim ufaklığı sizin tavsiyelerinize uyarak iyileştirdik... 8 yaşındaki kızım da ise aşırı öksürük var... 2. sınıfa gidiyor... Bu aralar çok fazla etkinliğe katılıyor... Folklor, jimnastik falan... Terliyor tabi rüzgara da çıkınca hastalanıyor heralde... Bal limon ıhlamur veriyorum 3 gündür... Göğsümde birşey var çıksa rahatlayacağım şeklinde bir ifadesi var kızımın... Balgam var heralde... Bu yaştaki çocuk için ne önerirsiniz... Ateşi yok... 
 Şimdiye kadar bir çok kez sinüzit ve orta kulak iltihabı için ilaç kullandık... Şu anda iyileşmezse tekrar sinüzüte yada orta kulak ilhitabına döner mi hastalığı...
 Şimdiden çok teşekkür ederim hocam...
Saygılar...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2008 Saat 13:47
Şu nezle ve öksürük kesici diye satılan ilaçları kullanmazsanız, başınız belaya girmez...Sinuzit ve orta kulak için, burnunun açık tutulması çok önemli. Bol serum fiz. ve yeterli olmadığında İlia..n Ped. damla günde 2X2 defa ikişer damla kullanabilirsiniz. 3 günü geçirmeyin.
Yukarı Dön
baharşekeri Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 205
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2008 Saat 22:12
bende oğlum için bal limon ve ıhlamur kullanmaya başladım iki gündür.
fakat ilian..n ped damlanın ne demek olduğunu anlayamadım.bunu nerden öğrenebilirim.

bu arada kadir bey hazır oğluşlarım mışıl mışıl uyurken foruma göz atıyorumda sindire sindire;her okuyşumda size dualr gönderiyorum ve neen daha önce burayı bulamadığım için hayıflanıp duruyorum.
tekrar tekrar iyiki varsınız.Smile
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2008 Saat 09:55
İliadin Pediatrik damla...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.