Peditus'un aynen Calpol veya Para-Nox fitil kadar "Parasetamol " ihtiva ettiğini biliyorsunuz değilmi? Zira Peditus'u öksürük -nezle ilacı diye, bir de yanında ateş düşürücü diye Calpol verirseniz, 2 gün sonra çocuğunuzda zehirlenme olacaktır.
Ayrıca bütün bu nezle-grip ilacı diye satılan ilaçların 2 yaşından evvel tehlikeli olduğunuda biliyorsunuz, herhalde.
Ayrıca belirttiğiniz gibi hiçbir etkide yaratmazlar, akıntıyı kuruttukları için, nezle göğüsüne iner.
Yapacağınız şey, Öksürüğe karşı limonlu bal verin, benim eski yazılarda mevcut, burnuna serum fizyolojik, günde 4-5 sefer 8-10 damla damlatın.Gece hırıltı olursa yastığa veya yakasına Cold-Mix diye bir damla dan damlatabilirsiniz.
Sıvı gıdaları bolverin, akıntıyı takip edin. Önce su gibi olan akıntı, giderek beyaza ve en sonunda "Bally" kıvamına gelecek ve iyileşecek.