Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - nezle olduk
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumnezle olduk

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
emre Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 28 May 2008
Konum: antalya
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4053
Mesajın Direkt Linki Konu: nezle olduk
    Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2008 Saat 11:25
merhaba kadir bey Wink
Emre 1 haftadır nezleye yakalandık. burun akıntısı var, birazz tıkanıklık, hırlama.
doktor 2 1 ay önce peditus vermişti. şimdilik şurupu kullanıyoruz ama hiç bir etkisi yok. haatta 1 haftayı geçti hiç iyileşmeye dair bi durum yok.
ne yapmalıyım....
teşekkür ediyoruz..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120461
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2008 Saat 12:36
Peditus'un aynen Calpol veya Para-Nox fitil kadar "Parasetamol " ihtiva ettiğini biliyorsunuz değilmi? Zira Peditus'u öksürük -nezle ilacı diye, bir de yanında ateş düşürücü diye Calpol verirseniz, 2 gün sonra çocuğunuzda zehirlenme olacaktır.
Ayrıca bütün bu nezle-grip ilacı diye satılan ilaçların 2 yaşından evvel tehlikeli olduğunuda biliyorsunuz, herhalde.
Ayrıca belirttiğiniz gibi hiçbir etkide  yaratmazlar, akıntıyı kuruttukları için, nezle göğüsüne iner.
Yapacağınız şey, Öksürüğe karşı limonlu bal verin, benim eski yazılarda mevcut, burnuna serum fizyolojik, günde 4-5 sefer 8-10 damla damlatın.Gece hırıltı olursa yastığa veya yakasına Cold-Mix diye bir damla dan damlatabilirsiniz.
Sıvı gıdaları bolverin, akıntıyı takip edin. Önce su gibi olan akıntı, giderek beyaza ve en sonunda "Bally" kıvamına gelecek ve iyileşecek.
Yukarı Dön
emre Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 28 May 2008
Konum: antalya
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4053
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2008 Saat 11:27
tylol ateş düşürücü
sefiyol sprey (tıkanıklık için)
peditus nezle, s. algınlığı

yani hocam bunları kesinlikle kullanmayın diyorsunuz. peki serum fizyolojik kullandığımızda buda geçirmezse

o dediğiniz damladan alacağım inşallah bi faydası olur.


Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120461
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2008 Saat 12:34
DİKKAT... Yanlış yapıyorsunuz, korktuğum işi yapıyorsunuz. Tylol zaten saf "Parasetamol",bir de yanında Peditus veriyorsunuz, günlük "Prasetamol" dozunu %100 arttırmışsınız..Bir ölçek Peditus'ta 120mg. "Parasetamol" var. Tylol dakinide siz hesaplayın, dozu çok aşıyorsunuz!!!
Maalesef doktorların çoğu Peditusun içeriğini bilmeden bu yanlış işi yapıyor.Lütfen doktorunuzu uyarın.
""- o dediğiniz damla" hangisi?? aman ha Col..mix'i buruna damlatmayın. Pijamasına veya yastığa damlatılacak.
Yukarı Dön
emre Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 28 May 2008
Konum: antalya
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4053
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2008 Saat 17:16
sizin dediğiniz damlayı bahsetmiştim hocam. tamam burnuna damlatmak yok (:

teşekkür ederiz...

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.