Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Ebeveynlerin Kaygıları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 13 aylık oğlum yanlız büyüyor neler yapabilirim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum13 aylık oğlum yanlız büyüyor neler yapabilirim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ceyy Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 720
Mesajın Direkt Linki Konu: 13 aylık oğlum yanlız büyüyor neler yapabilirim
    Gönderim Zamanı: 09 Eki 2007 Saat 23:34
merhabalar özlem hanım bize katıldığınız ve biz anneleri bilgilendirdiğiniz için size çok  çok teşekkür ederim.
benim oğlum 13 aylık ve ailelerimizden uzakta ikamet ediyoruz.Eşim işi gereği 15-20 gün hatta 2 aya kadar gelemediği zamanlar oluyor ve bebeğim bu durumdan etkileniyor babasının olmadığı zamanlarda eşyalarını karıştırıyor dolaştırmaya çıkardığımda sorunlar çıkarıyor ağlamalar kucakta kalmalar gibi çevremizde de çocuklu aileler yok bu durum beni endişelendiriyor ne yapabilirim. teşekkür ederim.
Yukarı Dön
ebrutir Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2007 Saat 01:25
merhaba,bende sizinle ayni sorunu yasiyorum,benim oglumda 15 aylik ustelik yabanci bir ulkedeyim,dolasmaya cikacak yerimiz bile yok.simdi bir kres buldum.oraya goturmeyi deneyecegim.eger ise yararsa sizede tavsiye ederim.uzmanimiz sizi cevaplarken bende merakla bekliyor olacagim,ama bu zor donemde ogrendigim bir sey varki bebegim benim psikolojimden cok etkileniyor.yani  aslinda belkide yalnizligi bu kadar sorun eden bizizdir.saglam durmamaiz gerekiyor sanirim herzamankindende daha moralli.benim mutlulugum onu direk olarak etkiliyor.yek basina cocuk buyutmek gercekten zor.haberlesirsek sevinirim.tecrubelerinizi paylasmak isterim.bebeginize sevgiler.
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2007 Saat 21:32
Orjinalini yazan: ceyy ceyy Yazdı:

merhabalar özlem hanım bize katıldığınız ve biz anneleri bilgilendirdiğiniz için size çok  çok teşekkür ederim.
benim oğlum 13 aylık ve ailelerimizden uzakta ikamet ediyoruz.Eşim işi gereği 15-20 gün hatta 2 aya kadar gelemediği zamanlar oluyor ve bebeğim bu durumdan etkileniyor babasının olmadığı zamanlarda eşyalarını karıştırıyor dolaştırmaya çıkardığımda sorunlar çıkarıyor ağlamalar kucakta kalmalar gibi çevremizde de çocuklu aileler yok bu durum beni endişelendiriyor ne yapabilirim. teşekkür ederim.

Merhaba,
çocukların her iki ebeveyni ile birlikte büyüyebilmeleri elbette en güzel olanı. Ancak zaman zaman koşullar siz de de olduğu gibi buna uygun olmayabiliyor. Çocuklar uyum yeteneği olan canlılar. Onlara kısa da olsa kaliteli zaman harcandığını algılayabilir, var olan durumua biz büyüklerden daha kolay uyum sağlayabilirler. elbette ki bunun için sizin de var olan duruma ilişkin kaygılı olmamamız gerekiyor, çocuklar duygularını sizleri taklit ederek öğreniyorlar. siz bu durumu dah kolay kabullenir birlikte geçirilen zamanı en etkin biçimde kullanır, daha az kaygılı ve endişeliolmay çalışırsanız bebeğiniz de daha rahatlayacaktır.
özlem
Yukarı Dön
ebrutir Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2007 Saat 01:17
ozlem hanim merhaba,benim oglum 16 aylik.cok yalniz olmamiza ragmen insanlara karsi cok sicak ve sosyal bir cocuk.bu benim dogru yolda ilerledigimin bir gostergesi mi yoksa cocugun yapisimidir bilemiyorum.sizden ricam bebegimizle gecirilen kaliteli zaman kavramini biraz daha acabilmenizdir.cok tesekkurler.
Yukarı Dön
ceyy Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 720
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2007 Saat 13:24
ebrutir yeni konu açarsan cevap yazabilir doktorumuz.bu sayfanın en üstünde cevap yazın yanında yeni konu var oradan ulaşabilirsin bu arada aynı durumdan muzdaribiz doktorumuzun da dediği gibi bu durumu önce biz kabullenmeliyiz galiba bebeğini öptüm sevgilerimle
Yukarı Dön
ebrutir Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2007 Saat 01:57
cok tesekkurler
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2007 Saat 22:28

çocukla geçirilen kaliteli zaman derken aklınızda başka bir şey olmadan  kısıtlı da olsa o zamanı sadece çocuğunuza ayırdığınız, oyunları onun isteklerine göre yönlendirdiğiniz , T.V seyretmeden ve sadece onunla olarak geçirilen zamanı kastediyorum.
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.