Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İç Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - demir eksikligi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdemir eksikligi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ikikuzum Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 906
Mesajın Direkt Linki Konu: demir eksikligi
    Gönderim Zamanı: 18 Şub 2010 Saat 02:48
hocam iyi aksamlar..

oglumu bugün dr götürdüm,kanina baktilar ve demir eksikligi dedi..damla verdi 2 ay kadar kullanacagiz..asil sorum, oglum pek hareketli degil daha yürümüyor 5-6 adim atiyor ama daha korkuyor. heryerden tutunup dolasiyor..dr pek hareketli degil kaslari zayif dedi,yani evet hantal gibi cani istemezse hic birsey yapmiyor .dr gözlemleri neticesinde oglumu terapiye gönderiyor...bunun demir eksikligindende kaynaklana bilecegini söyledi,ilaci icmeye baslarsa belki hareketleride iyi olabilirmis..acaba ne kadar dogru??
birde gelisimini degerlendirirseniz..

14.5 aylik
kilo 10.5,boy 82cm,kafa capi 47cm..
uzun oldu kusura bakmayin..
simdiden saolun
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120459
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2010 Saat 11:31
5cm. boy fazlası var, "hantal" görünümde olmasına imkan yok... Boyuna göre 1.2kg. zayıf.. Yaşıtlarına göre, 600gram fazlası var...Tahlil sonuçlarını bir yazında görelim ne varmış.... Hiçbir yere tutunmadan 3 adım atmak, YÜRÜMEK demektir... Terapide ne oluyormuş...

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 18 Şub 2010 Saat 11:32
Yukarı Dön
ikikuzum Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 906
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2010 Saat 11:42
hocam ben yurtdisindayim burda tahlil sonuclarini bize vermiyorlar..yani adim atiyor ama korkup geri oturuyor..kaslarini falan güclendirmek icin hareket yapiyorlar terapide,bende hic gitmedim tam olarak bilmiyorum..
demir eksikliginin baska belirtileri varmi acaba??
benimde acikcasi moralim bozuldu dr hareketsiz falan deyince,yani o yetmezmis gibi birde belki profesör falanda görmesi gerek olabilir dedi
anlamadim durum bu kadarmi vahim acaba
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2010 Saat 11:56
Zanetmiyorum, eğer etini güzel yiyen bir çocuk ise, demir eksikliği oluşmaz...
Yukarı Dön
BÜYÜKHAN Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 190
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2010 Saat 13:29

Hocam yeni başlık açmak istemedim ama önemli olduğunu düşünüyorum, benim oğlumda 14 aylık, et yediremiyorum bi türlü, ağzına parça alınca çıkarıyo hemen yutmuyo, hala blendırdan çorba, gidiyoruz, et ve tavuk suyuda hiç olmamamasından iyimidir etin yerini tutmayacağını söylemiştiniz, pekiii başka ne yedirebilririz şimdilik et yediremediğimiz bebekler için, hiç olmadı günde bi yumurta yemiş olsun diye krema gibi muhallebi hazırlayıp yediriyorum, yumurta, labne, süt, irmik falan katıp,

Hocam bide oğlum malesef hep evde büyüdü, neredeyse hiç dışarı çıkmadan 1 yaşını geçti, Sarıkamıştayız burası inanılmaz soğuk ve çok küçük bi yer, (yazın bile soğuk) bi anormallik olur mu pisikolojik gelişiminde, geçen bi programda izledimde önemli bi durummuş ilerisi için, ama buna rağmen çok cana yakın bi çocuk kimi görse gülüp kucağına atlıyo, bide televizyondaki insanlarada gülümsüyo özellikle haber spikerlerine, hatta onlarla cee oynuyo sanki normalmidir?

Uzun oldu Hocam kusura bakmayın ama bilgilerirnize çok ihtiyacım var , sağolun
Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1750
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2010 Saat 14:29
hocam sizin ve arkadaşın affına sığınarak yazıyorum ablam avusturyada yaşıyor soğukluk nerdeyse yaz kış ekside olan bir yerde çocuklarıda hergün en az bir saat dışarda sürekli kar var ama yazın bile kar çok az kalkıyor hiç hasta olmadılar ne kadar haklısınız üşütmekle hasta olunmaz demekle  türk mantığını çok iyi çözmüşsünüz vallaTongue 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2010 Saat 11:30
14 aylık bir çocuğun yiyeceği et cinsi, köfte, dolma ve kıymalı yemekler tarzındadır.. Pirizolayı, eline vererek talim yaptırın... Zamanla yiyecek, merak etmeyin. Soğuk yönünden korkmayın, malum, Avusturyadan da soğuk yerler var... Siz esas, insan temasına dikkat edin, mikroplar insanlardan bulaşıyor.. Siz çocuğunuzla, candan ilgilendiğiniz sürece hiçbir psikolojisi bozulmaz..Sosyalleşme okulda başlar...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.