|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kry2009 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mar 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 90 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Oca 2018 Saat 23:57 |
Hocam merhaba, sizin sayenizde 8 yasinda kizimi minimum seviyede ilac kullanarak bu yasina getirdim. Cok tesekkur ederim. Kizimin son 1-2 yildaki genel sikayeti bogaz agrisi. Gecen kis hastanede kultur alindi. (+) cikti ve antibiyotik verildi. Ben kizim biraz toparlayinca antibiyotigi kestim. Gecenlerde yine ates ve bogaz agrisi vardi. Zencefilli balla atlatti. Ancan beta hakkinda makalenizi okudum. Ve kizimin tedavisini eksik mi biraktim diye supheye dustum. Malum betanin tedavi edilmedigi durumda kalp ve bobrek dokusuna zarari var.( antikorlarin) Su an kizimin hic bir sikayeti yok. Ancak, kalp ve bobrek sagligindan emin olmak icin kizima yaptiracagim herhangi bir test var mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yapabileceginiz hicbir (pratik) bir sey yok... Ayrica; sakin "Bogaz kulturlerine" inanmayin..Her "Beta-Hemoliz" gorulen duruma; "A-grubu" diyecek kadar cahil Laboratuvarlarin ve buna inanan ahmak doktorlarin yalanlarina kanmayin. Su "beta" sacmaligini kullanmasaniz!!!!!
|
|
![]() |
|
kry2009 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mar 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 90 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam, Turkiye’de olsak tahlil sonuclarina cok itibar etmem. Ancak Amerikadayiz, o sebepten aklimda ki suphe?
|
|
![]() |
|
Hocam, Turkiye’de olsak tahlil sonuclarina cok itibar etmem. Ancak Amerikadayiz, o sebepten aklimda ki suphe?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
O laboratuvara sorun bakalim, "A-Grubu " oldugunu nasil anlamislar!! A-Grubu olup-olmadigi ancak ilave bir Test daha yapilmasi ile belli olur.. Daima; Strep-A Testi isteyin, "Bogaz kulturu" degil!!!!
|
|
![]() |
|
Hocam, kizima gecen yil yapilan kulturun sonucuna ulasabildim. Tahlilde bakterinin tipi ile ilgili bir bilgi yok. Sadece pozitif yaziyor. Ancak ayni anda yapilan kan tahlilinde WBC 8,5. Bogaz kulturu pozitifken wbc dusuk olabilir mi?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
WBC dusuklugu; DAIMA, viral enfeksiyonu gosterir.. Bogaz Kulturleri ASLA guvenilir degillerdir.. Hele Streptokoklar mevzu oldugunda, hic guvenmeyin.. Bir daha: Ates + Agizda pis bir kou + Dilin tamamini kaplayan pas tabakasi+ Bulanti/kusma oldugunda, Streptokok enfeksiyonu olabilir, SADECE: Strep-A Testi yaptirin..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|