Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 1 ay surermi bu grip??
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum1 ay surermi bu grip??

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tugbayardim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 53
Mesajın Direkt Linki Konu: 1 ay surermi bu grip??
    Gönderim Zamanı: 30 Eki 2010 Saat 22:52
hocam iyi gunler 15 aylik oglum yaklasik 4 haftadir grip tam duzeliyo 1 gun sonra yine ay oksuruk ya burun tikanik ya burnu akiyo hic ilac kullanmadim ates sadece bi gun vardi gecti.uzuluyorum hicbisey yamiyo halsiz dediklerinizide yapiyorum..neden bu kadar uzun surdu acaba baska bi rahatsizligidami var ben anlayamiyorum.doktora goturmuyorum ben artik....
tugbayardim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120442
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Eki 2010 Saat 15:29
Burnundaki akıntıya bakın, eğer "sugibi" ise başındasınız demektir. Yarıladığında akıntı "beyazlaşır" , iyileşirken iyice koyu olur, Bally kıvamında, bazanda "yeşil" olur. Tekrar su gibi olması, silbaştan, yeniden grip oldu demektir. Yanlız dikkat edin, ateşsiz başlayan gripler 1-1.5 ay sürerler, normaldir. Eski maillere bakın.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Kas 2010 Saat 09:47
Yukarı Dön
yunahu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 564
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kas 2010 Saat 14:26
değerli hocam;
kızım 9ay bir haftalık 8,5kg. 73cm.
geçen pazar günü önce burun tıkanıklığıyla birlikte öksürük başladı başta burnu için okyanus suyu dedikleri bir damla ve öksürüğü için evden bişeyler verdim ilaç değil. kızım hafta ortasına doğru öksürüğü bitti burun akıntısıda yeşile döndü sonradan perşembe günü hafif ateş başladı biraz soydum biraz duş aldırdım derken bugüne kadarda sadece 3 tane paranox S fitil verdim. fakat cumartesi akşamından beri kızım tam ateşi indi deken tekrar çıkıyor dün gecede 39,5 dereceyi görünce (civalı ateş ölçerle) tedirgin olduk ve bugün doktora götürdük. nezle olduğunu düşünüyordum.
doktor; orta kulak iltihabı başlangıcı var ve birazda boğaz enfeksiyonu var dedi. bize Calpol, Ibufen ve Bioment diye 3 ilaç verdi.daha küçük pek ilaç kullanmak istemiyorum ama ne yapmalıyım
bu arada dünden beri düşüremediğimiz ateş bugün doktordan geldiğimizden beri hiç çıkmadı ilaç vermeden.

hocam diğer yazılarınızıda okudum, başka arkadaşlara verdiğiniz bilgileri de şimdi ben bu ilaçları kullanmalımıyım, bu konularda en çok size güveniyorum siz ne deseniz onu yapacağım hocam

gösterdiğiniz sabrınıza ve ilginize çok teşekkürler

Düzenleyen yunahu - 01 Kas 2010 Saat 15:16
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120442
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kas 2010 Saat 09:50
Nezlenin ilk 4-5 gününde olan ateş çok önemli değildirde, sonradan olan ateşlere pek iyi gözle bakmayız... Ya kulağına vuruyordur, yada akciğerlerine iniyordur. Bu sebeple, Bioment'e devam edin. Kulak problemi olursa, (çocuk ikna edilemeyecek şekilde ağlarsa) burnuna "İliadin ped. damla" 3 gün, günde 2x2 şer damla damlatın.
Yukarı Dön
yunahu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 564
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kas 2010 Saat 10:30
sağolun hocam bu saate kadar sizi bekledim birşey vermedim hemen başlıyorum, ağlaması olmuyor pek sadece kucağımdan inmek istemiyor okadar,
pek birşey yemek istemiyor ama emziriyorum ilaçları vermem için bu yeterlidir umarım,

alakanıza teşekkürler;
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.