Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9109
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş?
    Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2008 Saat 11:55
Merhabalar  Kadir  Bey,

Küçük bir ilçede oturduğumuz ve bulunduğumuz yerde çocuk doktorunun olmayışı sebebiyle  sizi çok  sık rahatsız ediyorum sorularımla.Lütfen kusuruma bakmayınız.

Bebeğim 12.5  aylık son birkaç gündür çok daha iştahsızlaştı ve kusuyor.Gece ateşi 39.6 oldu:(  ateşini düşürmek için  Dol... şurup verdim ve gece boyunca ıslak bez koydum   sabah 37.2 oldu.Sağlık ocağındaki aile hekimi üşütmüş olabileceğini,korkulacak bir şey olmadığını söyledi,dişten olabilir dedi.Ama benim bir çok çocuk hekiminden duyduğum diş 38 derece ateş yapmaz!!! oluyordu??  doktor  Az..ro  antibiyotik şurup yazdı  prospektüste 15 kg bebeklerde  günde 1 kaşık 3 gün süreyle yazıyor.Bebeğim 10.200gr 1 kaşıktan dahamı az olmalı,doz ayarı çok önemliymiş çünkü,henüz vermedim yemekten 1 saat önce veya 2 saat sonra yazdığı için.

Umarım yardımcı olabilirsiniz.

Şimdiden teşekkür ediyorum.

Düzenleyen sunacumen - 03 Eyl 2008 Saat 12:08
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120426
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2008 Saat 12:50
Üşütmenin tedavisi, antibiyotikle oluyormuş. Enteresan bir görüş tarzı!!Ne üşütmekle, ne diş çıkarmakla ateş olmaz. Ateş genellikle enfeksiyonu işaret eder. Bize Tıbbiyede böyle öğrettiler. Herhalde bazı doktorlara başka türlü öğretiyorlar. Neyse, biz işimize bakalım. Benim ateş ve havale ilgili yazımı okursanız, daha geniş bilgi sahibi olursunuz.Ateşin bir zararı yoktur, düşürülmesi gerekmez, hatta faydalıdır, mikropların yaşamını zorlaştırır.Siz ateş düşürdükçe mikropları da rahatlatıyorsunuz. Hele o yaştaki bir bebekte , ben ne Dol...n kullanırım, nede Az..o. Benim tercihim bunları 17kg. üstü çocuklarda kullanmaktır. Ayrıca Dr. bir enfeksiyon bulgusu bulamadı ise , bu viral enfeksiyon olabilir, en kolay "lökosit" sayısına bakmaktır. Lökosit sayısı (WBC), normal değerin altında ise bu viral enfeksiyondur. İlaçlara gerek yoktur.O yaşta en uygun antibiyotik, Aug...in 200 günde 2x1 ölçektir.O da gerektiğinde.
Yukarı Dön
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 9109
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2008 Saat 12:57
Teşekkürler Hocam cevabınız için...

Branşları çocuk üzerine olmadığından ve bu kadar rahat ilaç yazıp yollamalarından sizin cevabınızı bekledim.

Çok ama çok teşekkürler,iyiki varsınızStar
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.