Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İç Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - fistül
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumfistül

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cbeduk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 68
Mesajın Direkt Linki Konu: fistül
    Gönderim Zamanı: 27 Şub 2009 Saat 14:44
Hocam alanınız olmayabilir ama tecrübelerinize dayanarak size akıl danışmak istiyorum müsadenizle. Oğlum 40 günlükken perianal fissür oluşması ile çocuk cerrahı doktorumuzun gözetiminde yaklaşık 2 hafta antibiyotik tedavisi uyguladık. Fistül oluştu, cerrahiden başka bir tedavi olmadığı için doktorumuz 3-4 aylıkken yapalım dedi bekledik. 4 aylıkken operasyon için gün aldık bu arada 2. fistül oluşmaya başladı. Onun da yaklaşık 1 ay abseleşip ağızlaşmasını bekledik mecburen. 5 aylıkken bir muayenemizde Çapada Çocuk Cerrahi ABD Başkanı hocamız bize danışma gereği duymadan ve genel anestezi olmadan, gözümüzün önünde, iki dakikada 2. oluşan ağızı açtı. İlk ağız da şansınız varsa iyileşebilir dedi. Ama öyle olmadı maalesef. Operasyon yarası geçen hafta yeni iyileşmişti derken şimdi 1. ve 2. ağızdan da ara ara iltihap geliyor.
Bu durumdaki ailelere sizin öneriniz nedir? Çapaya da gitmek istemiyoruz artık. Genel anestezi için biraz daha büyümesini mi beklesek? Şimdi bebeğim 8 aylık ve 9,5kg. Eninde sonunda bu operasyonu olacak ama nerede ne zaman karar veremiyoruz.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120399
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2009 Saat 16:45
İlaçlı film çekildimi? Eğer dışardaki ağız ile barsak arasında fistül gösterildi ise, ameliyat şart. Fistül ağızının açılması kötü bir şey değil, eninde sonunda amaliyata gidecek, artık teknoloji her yaşta ameliyatı mümkün kılıyor. Fistül ağızları asla iyileşmez ve kendiliğinden kapanmaz.
Yukarı Dön
cbeduk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 68
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2009 Saat 17:09
Fistül ağzı elbette açılacak, kendi kendine iyileşmeyeceğini biliyorum ama çocuğunuzu gözünüzün önünde ve siz tutuyorken, muayene esnasında, sadece bir yatıştırıcı fitille, canlı canlı kesilmesi ne kadar insani onu bilemiyorum. İki ağız varken sadece bir tanenin açılmasının da zaten bizi bu sonuca götüreceği belliydi.
Film çekilmedi. Eğer genel anestezi altında yapılsa idi bizim ASM’deki doktorumuz kendi tabiri ile tığ benzeri bir şeyle fistül ağzından girilip, hangi yollardan geçiyorsa o yolların açılacağını ve kürete edileceğini söylemişti. Ama o zaman bir fistül vardı. İki olunca metot değişir mi bilmiyorum. Çapa’daki hocanın anestezi altında uyguladığı metodu bilemiyorum. Biz kendimiz film talep etsek çekilir mi? Film de anestezi altında mı çekiliyor?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120399
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2009 Saat 17:17
İşin o kadar teknik yönlerini bilmiyorum, fistül ağzı açılmasında haklısınız, ama cerrahlar biraz gaddar olurlar. Ben"Cerrahi"  ihtisas imtihanını kazandım, 3 ay asistanlık yapıp kaçtım. Bana göre bir iş değildi...Siz en iyisi bir özel Çocuk cerrahı ile konuşun..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.