Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Avukat Begüm Tekin
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - mal paylaşımı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forummal paylaşımı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
canla Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: mal paylaşımı
    Gönderim Zamanı: 21 Mar 2010 Saat 09:17
Begüm hanım;benim bir sorum olacak:

27 yıllık evliyiz.Aramızda şiddetli geçimsizliik var.Bilhassa kızımız evlendikten sonra ortaya çıktı. o beyaz ben siyah diyorum.ayrılmak daha iyi oalcak diye düşündük.1982 yılında evlendik ve 1989 yılında ben bir ev aldım ve bunu eşimin üzerine yaptım.onun dışında babam vefat ettikten sonra annemin bana devrettiği devrettiği bir yazlık var.Sorum şudur:Boşanınca ;eşimin üzerine yaptığım evindeğeri ikiye mi bölünecek.yoksa eşimin mi olacak.
yazlık bende mi kalacak.
şimdiden teşekkür ederim.

inşallah bir yolunu buluruz da evlilik devam  eder.
Yukarı Dön
canla Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mar 2010 Saat 09:20
begüm hanım.birşey ilave edeceğim.
eşim benim şirketimden emekli oldu.ben hala çalışıyorum.3 senem daha var emekli olmaya.
eşimin bir arabası var.ben almıştım.daha sonra (bu sene) eşim üzerine babasından kalan parayı ilave ederek yenisini aldı.boşanınca,benim bu arabada benim bir hakkım olabilir mi.
Yukarı Dön
begümtekin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 156
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mar 2010 Saat 12:05
Merhabalar
Öncelikle 2001 yılından önce alınan tüm mülkler kimin üzerindeyse onun üzerinde kalır.Dolayısıyla eşiniz üzerine yapmış olduğunuz ev boşanma durumunda eşinizin üzerinde kalmaya devam eder.Yazlık için durum farklı kazanılmış bir mal değil. 2001 yılından sonrada devretmiş olsa anneniz miras payınız olduğu için sizin üzerinizde kalır.Eğer arabayı 2001 yılından sonra almış iseniz eşinize yarı parası üzerinde hakkınız var. Ancak eşinizin babasının mirasından eklediği bedel düşülerek eşinize iade edilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.