Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Aşı hakkında
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Aşı hakkında

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Bdskrtls Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 71
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Bdskrtls Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Aşı hakkında
    Gönderim Zamanı: 15 Nis 2025 Saat 11:43
Hocam merhabalar
Şuan gündemdeki Menenjit ile alakalı çok soru gelmiş size ama eski yazılarınızda bununla alakalı şöyle demiştiniz 5li karma aşıyı yaptırdıysanız menenjit özel aşılarını yaptırmanıza gerek yok ben mi yanlış hatırlıyorum ama böyle bi bilgi kalmış hafızamda bizi bi aydınlatırmısınız
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120341
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Nis 2025 Saat 12:56
Tekrar okuyun. 
Yukarı Dön
Bdskrtls Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 71
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Bdskrtls Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Nis 2025 Saat 13:52
Hocam sürekli yazılarınız ve cevaplarınızı okuyorum,hatta o cevabınızı kayıt altına almıştım fakat bulamadım oyüzden tekrar diğer ebeveynlerde bilgilensin dedim çünkü anormal derecede bilgi kirliliği var etrafımızda doğru ve güvenilir bilgiye sadece sizden ulaşabiliyoruz 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Nis 2025 Saat 16:58
O okulda ölen çocuk; 8 yaşında!! 
1- 5 yaşından sonra, menenjit çok nadir görülür. Büyüklerde görülen menenjitlerin tamamı, bir trafik kazası
 sonucu kafatasında çatlak oluşan kimselerdir.
2- Okulda "menenjit" nedeni ile ölecek olan bir çocuk, nasıl olur da sabah okula gidebilir? 
3- Böyle bir durumda bile bu olay üzerinden nasıl rant sağlanabilir, onun peşindeler!

Yukarı Dön
esmanurr Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 422
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esmanurr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2025 Saat 01:27
"Hocam, bir yazınızda şöyle demişsiniz: 'Görülen menenjitler; sadece viral menenjitler veya ensefalitlerdir. Bu nedenle tedaviye yanıt vermezler. Zaman içinde, diğer aşılarda olduğu gibi bu aşının da fiyatının düşeceğini umuyorum. Ancak Türkiye’deki enflasyon nedeniyle, yurt dışında fiyat düşse bile burada düşeceğini sanmıyorum. Meningokok menenjiti salgını olduğunda ise bu, 1-2 vakayla sınırlı kalmaz. İmkanı olanlar aşıyı yaptırabilir ama ya imkanı olmayanlar ne yapacak? Bu nedenle açıkça 'yaptırın' diyemiyorum.'" demişsiniz...

**Peki ya şimdi? Sosyal medyada birçok doktor bu konuyu ciddi şekilde gündeme taşıdı. Hepsi Sanki düğmeye basilmiş gbi devmli paylasimlar ypiyolar..Sanki ki bazı bölgelerde vaka sayıları oldukça artmış. Açıkçası bu durum kafamı karıştırdı. Bu Bexsero aşısını çocuklara yaptırmalı mıyız? Türkiye’de görülen B grubu menenjite karşı bu aşı gerçekten koruma sağlıyor mu? Ne yapmamız gerektiğini bilemez hale geldim. ...birde şu videoyu yayınlıyor gerçekten menenjitn mi acab böle oldu bu çocuk sorusu aklma takiliyo acaba doktorlrin yanlış müdahale si..mi ,...https://youtu.be/1n1Tw1eZ1ug?si=CydRrRe7cZQVG2fW

Biliyorum bu sorudan ve bu konudan  çok bulandiniz  ve  inanın bu konuyla ilgli tüm yazılarınızı okudum ama şu günlerde kfam karşıtı ...ama çok büyük bı kaygı havası var şuanda menenjite karsi ve 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2025 Saat 09:23
A,C,Y ve W tipleri Afrika'da; "Menenjit kuşağı" ülkelerde görülür. Bizde bir tek, Hac veya Umre'ye giden 
yaşlılarda görülür.
HiB aşısı karma aşılar içine eklenmeden önce en fazla menenjit, HiB menenjiti idi. Aşılarla birlikte bu tip
menenjitler yok oldular ama "aşı aleyhtarları" sayesinde ileride bu menenjit, aşısız çocuklarda görülebilir. 

İkinci sırada; Meningokok menenjit-Tip B görülür ama 30-40 senede bir salgın yapar. 
Şu anda böyle bir salgın başlamış olabilir mi? Türkiye'de maalesef güvenilir bir kaynak yok! Buna mukabil,
milletin kafasını karıştıran ve pireyi deve yapan "kıymeti kendinden menkul" pek çok sözüm ona otorite
var. 
Durum aydınlana kadar bilhassa 5 yaş altına aşı yaptırın derim. 
Tek dozu 7,000TL olan aşıyı da kaç kişi yaptırabilir, o da başka bir tartışma konusu!
Yukarı Dön
esmanurr Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 422
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esmanurr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2025 Saat 22:38
Teşekkür ederim hocam çok acikliyici olmuş szden baskasn guvemiyrum aciklamarda ... Gerçekten de pahalıymış bu arada hocam ..kızım on yaşında o yuzdn biraz bekliyim bnde ozmn hocam gerck bir salgin mi var yoksa ne olduğu belirsiz bir durum mu 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 08:59
O; okulda görülen "menenjit" hastasında viral menenjit olduğu belli oldu.
Tipik Türk doktor "felaket tellallarına" kanmayın. Boşuna 2X7000 TL masrafa girmeyin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.