|
kulak tıkanıklığı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Urazereninannesi ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Nis 2024 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 107 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Urazereninannesi
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Nis 2025 Saat 17:52 |
Merhabalar hocam, bu sefer kendim için size danışmak istiyorum. Benim 10 gün çnce boğaz ağrısı ve hafif burun akıntısı ve halsizlik şikayetlerin oldu. Bir kaç hün sürdü. Ama balgamım baştan itibaren çok farklıydı. Hem yeşil hem de bali gibi katı ve yapışkan. 3 gün sonra sabah kulak ağrısı ve tıkanıklığıyla uyandım. Ve aşırı basınc oluştu kulağımda. 1 gün sonra sol kulağımdan su geldi . Doktora gittim. Bana augumentin 1000 mg antibiyotik ve illiadin sprey verdi. Kulağım çok ağrıyordu çenemi bile oynatamıyordum diye antibiyotiği de kulandım. Ama illadin spreyi damlalıklı şişeye boşaltıp sizin dediğiniz gibi kullandım. İlladini ağrım geçince bırakmıştım.
1-2 güne ağrım geçti ama bugün 8. gün oluyor hala kulağım tıkalı. Ağrım yok. Doktora tekrar gittim. Testler yapıldı. Yüzde 28 işitme kaybı var. Kortizonlu iğne tavsiye etti. Ama tabiki istemedim.
Bu tıkanıklıktan korkmaya başladım hcoam . ilk kez başıma geldi ve ne yapacağımı da bilmiyorum. Çocuklar için ne yapmamız gerektiğini anladım ama yetişkinler için yol haritası nasıl olmalı. Neyi ne kadar kullanmalı. Bu konuda çok yazınızı bulamadım açıkçası. Engin bilgilerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim hocam. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120341 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN hiçbir ilaç kullanmayın.
Sadece 5 gün daha İliadin damla anlattığım şekilde uygulayın.
|
|
![]() |
|
Urazereninannesi ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Nis 2024 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 107 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Urazereninannesi
peki hocam kaçar damla ve günde kaç kez kullanmam gerekiyor. ?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120341 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
"Ama illadin spreyi damlalıklı şişeye boşaltıp sizin dediğiniz gibi kullandım."
Aynı şekilde kullanın.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Urazereninannesi
Hocam bir yanlış anlaşılma olmuş sanırım. Ben burna damlatıp kafayı yan çevirme kısmını dediğiniz gibi kullandım. Ama dozunu çocuklara söylediğinize göre ayarladım. Yani günde iki kere ikişer damla. Yetişkin dozuna yönelik bir bilgi bulamadım. Bu şekilde yetişkinler için de uygunsa tamamdır. Benim durumum için farklı bir doz öneriniz varsa da ona göre ayarlayayım. Teşekkürler.
Düzenleyen Urazereninannesi - Dün Saat 15:39 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yetişkin sprey damlalıklı şişe ile gene 5 gün , günde:2x2'şer damla damlatılır.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|