Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İdrarda protein, Çölyak testi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İdrarda protein, Çölyak testi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Esra003400 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 79
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Esra003400 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İdrarda protein, Çölyak testi
    Gönderim Zamanı: Dün Saat 00:10
Hocam merhaba. 7 yaş çocuğum  18-19 kilo 123 cm. Boyu iyi olmasına rağmen kilo alımı az olduğu için ve yıllık rutin kan değerlerine baktırmak için test yaptırdım. Çocuğumun herhangi bir sağlık sorunu yok , bebekliğinde 1 yaşına kadar sürekli kusan bir bebek olmasına rağmen sonrasında karın ağrısı bulantı kusma vs olmadı. Devlet hastanesinde çölyak testine de bir bakalım dediler ve aslında bu test 2 yıl önce de yapılmış alerji testleri yapılırken . Ben onun sonuçlarını gidip gösterememiştim. Onu da ekliyorum . Hocam kimi yerde çölyak için IGA değeri 30 üstü olduğunda çölyak diyor. Bizim testte referans aralığında normal görünüyor ama 100 le çarpın diyor. O zaman 30 u geçmiş oluyor. Siz de sonuçları değerlendirir misiniz? Diğer kan tahlilleriyle birlikte bakıldığında çölyak mı?
Diğeri de idrarda çıkan protein hocam bunun nedeni ne olabilir nefrolojiye gitmeli mi? Örnek verirken numune kabının genital bölgeye teması bu testin böyle çıkmasına sebep olmuş olabilir mi? İdrarda yanma, bulantı vs yok gece bazen altına kaçırıyor ayda 1 gibi

Düzenleyen Esra003400 - Dün Saat 00:12
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Esra003400 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 00:11
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120252
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 09:01
SAKIN bu konuda Türk doktorlara inanmayın.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - Dün Saat 09:02
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Esra003400 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 09:18
Sonuçları yüklemiştim hocam normal mi her şey 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Esra003400 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 10:07
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

SAKIN bu konuda Türk doktorlara inanmayın.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120252
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 12:54
Bakın ben laf edince de bozuluyorsunuz..... 
Ben YOK DİYORSAM, YOK!!!
Hala ne diye aynı şeyleri soruyorsunuz..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.