Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sigara dumani
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sigara dumani

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Yeltun Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 158
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yeltun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sigara dumani
    Gönderim Zamanı: 14 Nis 2025 Saat 20:06
Hocam selamlar, saygilar.. Yolculuk mesajınızı sonradan farkettigim için bu şekilde bir soru  da bulunmuştum  güncelliğini yitirmiş olma ihtimalinden dolayı tekrar paylaşıyorum musadenizle🙏
Çok hassas olduğum bir konu uzerine danışmak isterim.
Ailemizde ve yakin çevremizde sigara içen kimse yok fakat bazen dışarıda gittiğimiz mekanlarda istemeden maruziyet oluyor.Sigara icilen alan ayri olsa da yakınımızda kullanilmayip gorunur duman olmamasına rağmen koku olması cocuklara zarar verir mi. Yoksa kullanmadigimizdan kaynaklı bizler mi kokuya bu kadar duyarli oluyoruz. Bilmeden gittiginiz bu tarz restaurant ve kafelerde bulunmak 1 saat içerisinde alandan ayrılmak bir sorun teşkil eder mi maruziyet açısından. Losemiye ve bazi kanser turlerine davetiye cikardigini okumustum, bu sekilde kisa ve surekliligi olmayan ayda yilda bir karsilastigimiz durumlar da bu gibi ciddi sorunlara neden oluyor mu? Öyle ki taksi kullanmak zorunda kaldığımızda o an kullanilmasa bile cami açık tutsam dahi kokuyu alabiliyoruz önceden kullanılıp koku sindiği için.Bu şekildeki istemeden olan maruziyetlerin cocuklar üzerinde ciddi etkisi var midir (suan 6 yasinda,bir kere 3 yaslarinda birkez de  dun  aksam oldu 1 saat kadar istemeden bulunduk toplam 3u gecmedi bu durum)Simdiden tesekkurlerimi sunarim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120252
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 08:49
Eskiden, uçaklar dahil her yerde sigara içilirdi!! Hala hatırlarım, bazı ortamlarda (sinema gibi), sigara
 dumanından gözlerim yaşarırdı! 
Öyle "pasif sigara içiciliği" bu gibi durumlarda geçerlidir. Kokudan değil!!
Yukarı Dön
Yeltun Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 158
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yeltun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 09:53
Evet hocam benim çocukluk dönemimde de otobüslerde hatta hastanelerde sıra beklerken bile kullanılıyordu.Benim merak ettiğim böyle istemeden nadiren maruz kaldığımız kapali alanlardaki bu durumların cocuklar üzerinde ciddi etkisi olur mu acaba. Bazı ciddi hastalıkların oluşmasına vesile olur mu. Fobi oldu bu durum bende 😐

Düzenleyen Yeltun - Dün Saat 10:07
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120252
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Saat 27 Dakika önce Saat 12:34
Artık, kapalı alanlarda sigara içilmiyor!! 
Eğer hala öyle yerler varsa, çocuklarınızı bu gibi ortamlara sokmazsınız yeterli olur.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.