Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kedi köpek alerjisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kedi köpek alerjisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Oranje Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 169
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Oranje Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kedi köpek alerjisi
    Gönderim Zamanı: 08 Nis 2025 Saat 20:59
Merhaba hocam.

13 yaşında oğlum var.En son 1 ay kadar önce gribal bir enfeksiyon geçirdi. Hasta olduğu bu dönem müstakil bir eve geçtim ve burda bahçede 2-3 hafta kadar bir köpek besledi oğlum. Yani köpek dışardaydı ama oglum sürekli yanındaydı. O aralar özellikle gece uyurken değişik bir nefes alıp verdiğini farkettim. Annem astım bronşit hastası olduğu için onun gibi nefes alıp verıyordu.Özellikle dakikalarca süren çok fazla öksürük krizleri oluyordu ,gündüz de aynı şekilde merdiven inip çıkarken nefes nefese kalıyor ve öksürük krizleri oluyordu.
 Ben tamamen durumu hastalığına bağladım, yani ondan kaynaklandığını belki de covid geçirdiğini ve ondan dolayı böyle nefes daralması yaşadığını düşündüm ama tamamen iyileşmesine rağmen hala nefes alma sorunu, öksürük ve gece özellikle astım hastaları gibi nefes almaya devam ediyor.
 Geçmiş yıllarda eve 2 hafta kadar bir kedi aldık ve bu dönemde oğlum benzer reaksiyon göstermişti. En son nefes darlığı ve öksürük krizi nedeni ile doktora gittiğimizde yoğun kedi alerjisinden dolayı olduğunu ve kediyi evden çıkarmamız gerektiğini söyledi. Kedi gidince geri düzene girdi ama hep bi gözlerde kaşıntı ve burun akıntısı problemi vardı. Bir dönem tavsiyenizle allerset kullanıp bıraktık hatta ama tam olarak hiç geçmedi bu alerjik belirtileri. Şuanda da ev bahçeli,eve kedi girip çıkıyor ama oğlumun teması yok kediyle. Köpek de kısa süre önce gitti geri.

Bugün bir çocuk doktoruna götürüp gece nefes darlığından ve solunum sıkıntısını anlattık. Dr alerjik astım olabileceğini ve çok tıkalı olduğunu söyleyip tedaviye başladı.Zaten oğlumun çok tıkalı olduğunu ben de farkedebiliyorum. Nitekim 1 ölçü prednol ve 2 kere 20 dk arayla ventolin verildi. Reçete olarak ise Flixon 125 ve salres 100 mcg verildi. 5 gün kullandıktan sonra allerji bölümüne gitmemiz için yönlendirdi bizi. Bugüne kadar bu tarz ilaçları hiç kullanmadık ama oğlumun durumuda ortada. Astım hastaları gibi nefes alıp veriyor ve çok rahatsız. Siz ne düşünuyorsunuz.bu konuda?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120295
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2025 Saat 22:24
Uygulanan tedavi, tamamen kortizon etkisi ile; "sahte iyilik hali" yaratan bir tedavi. 
SADECE, 1 hafta Bricanyl surup, Gunde:3x1 olcek verin. 1 hafta sonra sonucu yazin.
Yukarı Dön
Oranje Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Oranje Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 17:58
Merhaba hocam, 

Daha önce size durumumuzdan bahsetmiştim. Sizin önerinizle bricanyl kullandık 3 gün kadar,sonrasında o ağır nefes alıo verme hafifleyince bıraktık. Şuan geceleri hala astım hastaları gibi nefes alıp veriyor ama hafifledi. En azından nefes verirken olan o ıslık sesi artık yok. 
Dün için alerji bölümüne randevusu vardı. Ciğer filminin temiz olduğu söylendi ve kan tahlili yapıldı. Doktorla ay sonu görüşeceğimiz için çıkan kan sonucunu size göstermek istedim. Ay sonu alerji testi yapacağını söyledi doktor ve şimdilik kullanması için ilaç verdi :
Cepros 5mg
Onceair 5mg
Nazoster sprey

Size danışmadan kullanmak istemiyorum. Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 20:32
Cepros ve Nazosteri kullanmayın. 
Yukarı Dön
Oranje Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Oranje Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 5 Saat 57 Dakika önce Saat 17:43
Tamam hocam, öneriniz doğrultusunda o iki ilacı kullanmayacağım. Peki tajlil sonucu için ne düşünüyorsunuz ? Ay sonu alerji testi için gelmemizi istedi dr, sizce gitmeli miyiz?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 3 Saat 37 Dakika önce Saat 20:03
Uzak durun. Bunların asla arkası gelmez. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.