Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Sünnet
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Su fıtığı(Hidrosel)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSu fıtığı(Hidrosel)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
azrul Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11
Mesajın Direkt Linki Konu: Su fıtığı(Hidrosel)
    Gönderim Zamanı: 31 Eki 2013 Saat 00:07
Merhaba Kadir Bey oğlum geçen eylül ayının başında 2 yaşına girdi ve o ay itibariyle sol testis tarafında bir şişiklik fark ettik.Doktorlar ultrason sonucu ve el muayenesi sonucu o bölge su birikintisi olduğunu bebeklerde bunun 2 yaşına kadar geçtiğini aksi takdirde ameliyat edildiğini söylediler.Ancak bizim çocukta 2 yaşına kadar böyle bir durum yoktu ve ilk kez o zaman karşılaştık bu durumla.Hemen ameliyat olması gerektiğini söylediler ancak Allah'ın takdiri mi bilmiyorum 2 aydır çocukta üst solunum yolu enfeksiyonu olduğu için ameliyat edemedik (verdiğimiz ventolin ilacı için en az 2 hafta geçmesi gerekiyormuş.Ameliyat esnasında ciğerler etkilenmemesi içinmiş) bu arada o bölge nerdeyse yok denecek kadar bir şişlik kaldı.Daha önceleri sertlik ve şişlikten eser yok gibi.Ama bizim korkumuz tekrar eder mi veya ameliyat şart mı?Bu konuda  beni aydınlatırsanız sevinirim. Kusura bakmayım uzun yazdım ama olayın tüm detayı bu.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120163
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Eki 2013 Saat 00:41
Hidrosel icin ameliyat sart degildir ama zaman cok degisti, ancak; ucanla, kacan; pacayi kurtarabiliyor...Hidrosel, kendiliginden duzelen bir durumdur.
2 Yasinda Ventolin son derecede tehlikeli bir ilactir, hemen kesin, basiniza isler acilacak. Ilacin icini okuyun.
Yukarı Dön
azrul Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 11
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Eki 2013 Saat 00:46
Teşekkürler Kadir Bey Ventolin vermemizin sebebi aşırı hırıltılı nefes alış verişiydi.Ventolin Verince Bi rahatlama oluyor.Bunu daha önceleri de kullandık ama sitenizi ve yazılarınızı okuyunca yanlış olduğunu gördüm.Ancak aşırı zor nefes alış verişi olduğunda dakikada 60 defa falan ne yapmamı önerirsiniz malum önümüz kış tekrar bu hastalığa yakalanabilir.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120163
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Eki 2013 Saat 00:56
Ventolin spreyi kullanin.. SURUBU TEHLIKELI AMA SPREYI RAHATLIK SAGLAR.
Ventolin gereken durumlarda; nefes rahat alinir, sikintili verilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.