Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
m.akif
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
|
Konu: 16 aylık hala gaz Gönderim Zamanı: 18 Şub 2013 Saat 22:22 |
Hocam,
oğlum 16 aylık ve doğduğundan bu yana gaz sancısı hala devam ediyor. gece sürekli uyanıyor. az da yese çok da yese birşey değişmiyor. yoğurt yediğinde gaz sancısı daha da artıyor. keçi sütünden de yoğurt yaptık ama o bile dokunuyor. laktoz intoleransı olabilir mi? 3-4 doktora götürdük bir fayda görmedik? son doktora götürdüğümüzde dışkı tatlili yaptırdık. üzerinde bol bakteri görüldü yazıyordu. doktor bactrim verdi. ilk bi kaç gün düzelir gibi oldu ama sonra eskiye döndü. hatta bu aralar eskisinden daha kötü. prebiyotik de veriyoruz. daha başka ne yapabiliriz ki? önerilerinizi bekliyoruz. şimdiden teşekkürler.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120163
|
Gönderim Zamanı: 19 Şub 2013 Saat 04:57 |
Diskida tabiiki bakteri gorulecek, ne bekliyorduki!!! Steril diskimi?? Kilosu; 10.5 kg. dan fazla ise, asiri besleniyor demektir.. Eger zorlamadiginiz gunlerde de agri olabiliyorsa, "Enzim eksikligi" olabilir, 3-5 gun; gunde 1 tane Festal drajeyi ezip, yemeklerine karistirin, sonucu goruselim..
|
 |
m.akif
Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 Şub 2013 Saat 10:35 |
kilosu 11,5 civarında. festal drajeyi deneyeceğim. teşekkürler cevabınız için.
|
 |
m.akif
Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Şub 2013 Saat 23:02 |
hocam festal drajeyi 5 gündür veriyoruz. tam olarak gazı geçti diyemem ama daha rahat gibi şimdi. ilk uyuduğunda 3 saat uyuyor ama sonra 1-1,5 saat arayla uyanıyor. bütün gece emmek istiyor. süt ve süt ürünlerini de kestik. bununla ilgili bir test ya da tahlil yaptırmadık ama benim gözlemlediğim kadarıyla ne zaman süt ya da yoğurt yedirsem o gece ve sonraki bikaç gece uyumuyor. ek gıdalara ilk başladığımızda yoğurt yediğinde sürekli kusuyordu. şimdi de gaz olarak sıkıntı veriyor. bunun için bir uzmana götürelim mi? ne yapsak tam olarak çözülmüyor bu durum. çok üzülüyorum. bir de süt, yoğurt vermediğimizde kalsiyum eksikliği olabilir mi? yerine ne önerirsiniz?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 25 Şub 2013 Saat 02:01 |
Bu yasta hicbir hastamin sutunu kesmedim. Kilosu biraz fazla. Birde ogun aralarini acmayi deneyin. Daha olmazsa, Keci sutu (1-2 hafta) bir deneyelim...
|
 |
m.akif
Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Mar 2013 Saat 23:34 |
hocam tamamen geçmese de birkaç gündür karın ağrısı daha iyi gibiydi. öğün aralarını uzattım ve yatarken az yedirmeye çalıştım. ama bir haftadır süt ve süt ürünü vermiyordum. dün gece keçi sütünden muhallebi yaptım ve gece 4den sonra doğru dürüst uyumadı. sürekli emmek istedi. ve karın gurultusu bariz bir şekilde arttı. acaba laktozla ilgili bir sorun olabilir mi? laktaz enzimi oluyormuş süt şekerini sindiremeyenler için. siz kullanmamızı önerir misiniz? süt yoğurt yedirmek istiyorum ama ne zaman başlasak ağrılar yine başlıyor ve bir daha düzene girmesi zaman alıyor. bir de alakasız belki ama diş çıkartırken karın ağrır mı?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 05 Mar 2013 Saat 06:05 |
"Laktaz sut" lerden deneyebilirsiniz.
|
 |