Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Diğer Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sürekli ilaç istiyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsürekli ilaç istiyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mine Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3367
Mesajın Direkt Linki Konu: sürekli ilaç istiyor
    Gönderim Zamanı: 04 Mar 2010 Saat 20:02
Merhabalar Özlem Hanım
2.5 yaşında kızım var ve ben 2 aylık hamileyim bildiğim kadarı ile bu yaştaki kızıma kardeşinin olacağını söylemek için çok erken karnım büyüdükçe söyleriz diye karar aldık eşimle ve aile fertlerine de söyledik
fakat annem geçenlerde kızıma senin kardeşin olacak bana anneanne diyecek bende onu çok seveceğim seni sevmeyeceğim dedi güya ağzından kaçırmış
o günden beri kızım sürekli ilaç içmek istiyor dolaptan şurup getirip hastayım diyor doktora gidelim diyor kucağımdan inmiyor sürekli mızmız düşüyor mesela kalkmıyor ben alana kadar, tuvalete gitmiyor benim götürmemi istiyor ve daha bir sürü şey
o kadar akıllıdır ki aslında her işini kendisi yapardı o günden beri böyle, anne beni kucağına al diyor gel otur kucağıma diyorum kalkamıyorum diyor o kadar bunaldım ki nasıl davranmalıyım ne söylemeliyim bilemiyorum yanlış birşey yapıp daha kötü şeylere sebep olmak istemedim size danışmak istedim
ilaçları saklıyorum ama bulup da ben farketmeden içecek diye korkuyorum
bir öneride bulunursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2010 Saat 14:34
öncelikle çocuğunuza kardeş geleceğini söylemek için erken değil, hamileliğin her aşamasında onu da sürece katmanız çok daha iyi olur. karnınıza dokunması, omu hissetmeye çalışması, bazen sizinle dr.a gelip kardeşini görmesi kardeşe alışmasını kolaylaştıracaktır. onu kıskanıyor olamsı ve bu nedenle de yaşından küçük davranması da çok doğal. ilginizin kardeşe yönelecğini ve onu artık eskisi gibi sevmeyeceğinizi sanarak ilgi toplamaya çalışıyor. istediği ilgiyi vermeye bir yandan kardeş gelince olacakları anladığı dilden anlatmaya çalışın. kardeşin gelmesinden duyacağı sıkıntıyı onun yerine siz dile getirerek bunun doğal olduğunu,ancak korktuğu şeyin başına gelmeyeceğini oyunlarla, hikayelerle anlatmayı deneyin. ona söylememiş olmanız size karşı güvensizlik yaratabilir ancak bu geçici bir durumdur
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.