Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yüksek ateş boğaz ağrısı kan tahlili sonucu hak.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yüksek ateş boğaz ağrısı kan tahlili sonucu hak.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aoyazici Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 111
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aoyazici Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yüksek ateş boğaz ağrısı kan tahlili sonucu hak.
    Gönderim Zamanı: 29 Mar 2025 Saat 12:03
" border="">

Hocam Merhaba,

Oğlum Mustafa Kemal 10 taş 6 aylık. Geçen hafta Cumartesi akşamı baş ağrısı başladı. Halsizlik ve sınırda ateşi vardı . Salı öğleden sonra boğaz ağrısı,Çarşamba öğleden sonra ateş başladı. 39.7’lere kadar çıktı ateşi. Cuma sabahına kadar boğaz ağrısı ve yüksek ateş devam etti. Az meyve ve sık sık sıvı alımı dışında hiçbir şey yemedi.Cuma sabahı terledi ve ateşi düştü. Ancak hiç hali yok,yürüyecek dermanı yok. Az evvel kan tahlili yaptırdık. Çıkan sonucu aşağıya iliştiriyorum. Kan tablosunu hiç böyle görmemiştim. Kıymetli görüşlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum. 

Hocam size yazdıktan sonra influenza b pozitif sonuçlandığı bilgisi geldi.

Düzenleyen aoyazici - 29 Mar 2025 Saat 12:06
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120017
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2025 Saat 20:14
WBC; 2.39!!  Anormal dusuk!! SADECE viral hastaiklarda olur.
Notrofil(%) dusuk! SADECE viral enfeksiyonlarda olur!
Lenfosit(%) yuksek! SADECE viral enfeksiyonlarda olur. 
Sakin ates dusurmeyin, sakin antibiyotik vermeyin!
Bazi "saftorik" doktorlar, bu kan tablosuna; "losemi" filan derler, sakin inanmayin... 
Yukarı Dön
aoyazici Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aoyazici Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2025 Saat 20:23
Merhaba Hocam,

10,5 yaşında oğlum ve sizin rehberliğinizle şimdiye kadar hiç ateşe müdahale etmeden büyüttüm yavrumu şükürler olsun. Ne ateş düşürücü ne de antibiyotik girmedi evimize. Ancak kan tablosunu ilk kez böyle görünce korktum. Yavrumu bu süreçte b-nasıl desteklememi önerirsiniz? Tekrar çok teşekkür ediyorum Hocam. Ömrünüze bereket..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2025 Saat 20:44
Hicbir sey onermem!! Anormal bir durum YOK!! 
Vucut gerekli olan tedbirleri almis, vazifesini yapiyor! 
Turk Tip fakulteleri'nde son 50 seneden beri, "Fizyopatoloji" dersi (hocasi kalmadigi icin) okutulmadigindan,
 Turk doktorlari hastalik durumlarinda vucudun aldigi tedbirleri bilemezler. 
Ates, havale, kusma, ishal ve oksurugu hastalik zannederler!

Yukarı Dön
aoyazici Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aoyazici Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2025 Saat 20:47
Rehberliğiniz ve desteğiniz için teşekkür ediyorum Hocam. Ömrünüze bereket🙏🏻🌸. İyi bayramlar diliyorum..
Yukarı Dön
aoyazici Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aoyazici Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2025 Saat 17:12
Kadir Hocam ,

Oğlumun dünden beri ateşi 34.5-35.2 arasında gidip geliyor.3 ayrı ateş ölçer ile koltuk altları kuru iken ölçtüm.Kendisi üşümediğini belirtiyor. Sıcak tutmak niyetiyle azıcık örtünce hemen su gibi terliyor.İnfluenza B pozitif olduğuna dair yukarıda tahlil sonuçlarını sizinle paylaşmıştım ve söz de görüşlerinizi iletmiştiniz. Yine kıymetli görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Saygılar..

Düzenleyen aoyazici - 31 Mar 2025 Saat 17:50
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Saat 41 Dakika önce Saat 19:20
Gribin NORMAL seyri!! 
Yazilarimi okumadiginiz icin, devamli herkezin sordugu AYNi sorulari soruyorsunuz. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.