|
Fmf olabilirmi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Bdskrtls ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mar 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 61 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Mar 2025 Saat 03:31 |
Hocam merhaba
Yazılarınızı sürekli okuyorum şöyle ki 4 yaş kızım sabahları karnının ağrıdığını söylüyor hergün olmasa bile arada oluyor ve bazen bacaklarının kollarının ağrıdığınıda söylüyor son zamanlardada ayda bir mutlaka ateşi oluyor ben okula başladı diye ateşlenmesini normal karşılıyorum ama diğer bulgularda arada oluyor fmf açısından değerlendirmelimiyiz sizce ailede bunarada böyle birşey yok genetikte olmayıp kızımda böyle bişey olma ihtimali varmıdır araştırmaya gerek görüyormusunuz
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120004 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Barsak solucani da olabilir. Once; Andazol surup bir defalik, 2 olcek verin. 3 hafta sonra tekrar verin.
Ilk verdikten 2-3 gun icinde sikayetleri gecerse; Barsak solucani IMIS denir. 2- Sabahlari, apandisit agrisi kadar siddetli agri olacak ve karin cidarinda hassasiyet olacak. O zaman FMF'den suphelenilebilir. Kolchium tablet, gunde 1 tane verilir. Ertesi gun iyilesme olursa, FMF denir ve ilaca devam edilir. Testlere guvenmeyin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|