|
Fmf ? Kolsişin ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Svncmdo ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mar 2025 Durum: Aktif Değil Puanlar: 12 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Mar 2025 Saat 23:55 |
Hocam merhaba.Oglum 4 yaşında bir -iki ay ara ile tekrarlayan ateş bademcik şişmesi lenf bezlerinde şişme ve ağız içi aftlari oluyor.Karın ağrısı ön planda olmamakla birlikte bu dönemlerde yaşanıyor.Son dönemde artık fmf ve pfafa açısından değerlendirme sıkça önerildi.Biz de çocuk romatolojiye başvurduk genetik kanları alındı çıkması iki ay süreceği için kolşisin 0.5 başlayalım takip edelim dedi.İlaci vermek konusunda kararsız kaldım.Fmf le ilgili bütün yazılarınızı okudum kolşisin deneyin dediğiniz hastalar da olmuş ancak karın ağrısı sabah saatlerinde olur demişsiniz.Bu kafamı karıştırıyor,siz ne önerirsiniz ilaca başlama konusunda
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120004 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sabah erken saatlerde olan "karin agrilari' yoksa, SAKIN hicbir doktora inanmayin.
Emin olun bu kanuda en ufak bir bilgileri dahi yok! Bilmedikleri; "atesin" FMF bulgusu olmadigi. Tesadufen ilk tarif edilen hastada ates oldugu icin ismi o sekilde konulmustur. PFAPA; en komik olani. Ben bunlarin dillerini epey bir zaman once munasip bir yerlerine sokmustum, anlasilan bunlar yeni yetmeler, bunlari da hizaya sokmak lazim!!! 1- PFAPA'nin laboratuvar testi yoktur. 2- Tarif edilen 4 arazin da, ayni anda gorulmesi sart. 3- Varsa, elnizdeki kan sayimlarini bana gonderin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|