Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Emzirme ve Memeden Ayırma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 2 yaş sonrası emzirme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum2 yaş sonrası emzirme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
demirfiliz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 142
Mesajın Direkt Linki Konu: 2 yaş sonrası emzirme
    Gönderim Zamanı: 14 Tem 2009 Saat 01:41
merhaba özlem hanım...
benim sorum emzirme ile ilgili.öğlen ve gece uyumadan önce emziriyorum.bebekliğinden beri emerek uykuya geçiyor.bende kızımda emme faliyetini çok seviyoruz:))) zaten bu nedenle de bu zamana kadar kesemedik:)) ancak artık kesme vakti geldi diye düşünüyorum ancak emerek uyuduğu için uyku durumu nasıl olacak bu endişelendiriyor beni, bu konuda ne yapmalıyım? birde geçen hafta tatildeydik 2 gün emzirmediğim oldu değişik ortamlardayken pek aramıyor çok sevmesine rağmen tatilde de çok yorulduğu için kendisi uyuyordu bende emzirmedim 2 gün ama 3.gün istiyor tabi sadece geceleri verdim.şimdi önce öğleni kesicem ilk bir hafta sonrada geceyi tamamen bitiricem. ancak bugün öğlen meme vermedim çok ağladı tabi bende şimdi emersen geceye süt kalmaz dedim,ağlamaya devam etti sonra uyudu.ağladığında ne demeliyim,nasıl davranmalıyım?bu arada kızım 24 temmuzda 2 yaşında olacak....yanıtlarsanız çok sevinirim çünkü eski yöntemlerle kızımı oyalamak istemiyorum salça sürmeler,bantlamalar vs yanlış geliyor bana, bu zamana kadar emme sayesinde kızımla çok yakın ve güzel hisler yaşadık bunu güzel bi şekilde sonlandırmak istiyorum yardımınızı bekliyorum teşekkür ediyorum...
papatya
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2009 Saat 12:35
emme zamanı artık geçmiş, bir an evvel kesmeniz önemli. 2 yaştan itibaren özerklik döbnemi başladığında ikiniz arasındaki bu bağın kopmuş olması gerekli. başlangıçta elbette ağlayacaktır, ilk büyük ayrılığı. ancak o sırada ona sıkıca sarılmak, dikkatini başka bir şeye çekmek işe yarar. uyurken de yanına hayvancıklar vermek, masal veya ninni okumak işe yarar. başlangıçta zorlansanız bile direnin. her ikiniz için de iyi olan bu olacaktır
özlem
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Tem 2009 Saat 01:31
değerli önerileriniz için sağolun....özerklik dönemi dedinizde kızım bu aralar bana iyice bağlanmaya başladı zaten çok bağlıydı ama sanki emzirmeyi keseceğimi anladığından beri anne yanına gelicem anne kucağına al beni vs herşeyini benim yapmamı istiyor babası ilgilenmeye çalıştığında annem yapsın diyor annemi çağır diyor bunlar normal mi bazen bunalıyorum açıkçası...birde babasına karşı pek ilgisi yok buda üzüyor beni hep beni istiyor bu durum babasından mı kaynaklanıyor kızımın yaş durumuyla ilgili mi bilemiyorum yada babası yoğun çalıştığı için tepkimi bilemiyorum....yada ben bi yerlerde yanlışmı yapıyorum benden biraz kopmasını babasına da bana olduğu gibi bağlı olmasını istiyorum....bu konuda ne yapabilirim acaba....birde bana çok yapışması beni rahatsız ediyor biraz sonbaharda kreşe  vermek istiyorum yarım gün ben evdeyken alışıncada işe başlamak istiyorum tam gün devam etmesinde sakınca olurmu ben işe başlayınca....konu emzirmekti başka şeylere gitti kusura bakmayın...yaklaşık 10 gündür öğlen emzirmiyorum ama uyumuyor gündüzleri mama varmı diyor yok diyorum azaldı sen büyüdün abla oldun diyorum pek oralı olmuyor ama alışacak sanırım yanlızca uyumayı reddetmesi çok düzensizleştirdi günümüzü çok yorulunca 5 gibi uyuyor kucağıma yatıyor saçını okşuyorum uyuyor....geceyi ne yapıcaz bilemiyorum çünkü şimdilik geceye güveniyor oda olmayınca iyice huysuz olacak pazar günü dgünü var sonrasında vermemeyi düşünüyorum...aslında ben de tam hazır değilim geceyi kesmeye:((çok seviyorum emerkenki halini o kadar sakin ve masum oluyorki...çok uzattım çok vaktinizi aldım bişekilde bunuda atlatıcaz sağolun tekrar...bu arada özlem hanım sizinde desteğinizle wc eğitimini halettik çok mutluyuz tatilden döneli 10 gün oldu ne gündüz ne gece nede parkta oyun oynarken hiç kaçırma olmuyor....
kolay gelsin hoşçakalın
papatya
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağu 2009 Saat 15:27
emzirme onun sevdiği kadar sizin de sevdiğiniz bir şey. öncelikle siz vazgeçinkızınız daha kolay vazgeçcektir. kreşe yarım gün verdikten sonraki tepkilerine göre tam güne de geçebilirsiniz. özerklik istediğini yapma anlamında, yoksa size fazlasıyla yapışacağı dönemler olacaktır. zamanla toparlar, ama anladığım kadarıyla hayatınız sadece kızınız üstüne kurulu. kendinize biraz yaşam alanı yaratabilirseniz kızınız da daha bağımsız olmayolunda sizi model edinir ve siz de daha az bunalmış olursunuz
özlem
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ağu 2009 Saat 15:13
evet gerçekten benim kararlı olmam önemliydi öyle de yaptım şuan 1 haftadır emzirmemiz bitmiş durumda ilk 2 gün ağladı ama şimdi iyi, ben de gün içinde daha çok vakit ayırıyorum akşamlarıda parka gezmelere misafirliğe götürerek yorularak uyumasını sağlıyorum şimdilik unutması için ama yeni bir düzen oluşturmamız şart belkide zamanla oturur sağolun ilginiz için...
ama kreşe kesin vermem gerekiyor evi pek sevmiyor hep gezelim farklı şeyler yapalım parka gidelim çocuklarla oynayalım vs istiyor kışı evde geçiremeyiz yani...bende işe başlamak için can atıyorum gerçekten kızımı çok önemsiyorum haklısınız işimi seviyordum ama ayrıldım kendim bakmak için böyle olması daha iyi oldu bana göre zaman çabuk geçiyor 24 temmuzda 2.yaşını kutladık kreş yaşı geldi diye düşünüyorum 3 yaş deniliyor ama kızım 3 yaşında gibi şuan kendi yemek yiyor, konuşuyor,bezi bıraktık vede farklı şeyleri çok seviyor eminim kreşide sevicek onun için çok heyecanlı bişey olacak:))) ben biraz alıştırmaya başladım analtıyorum kreşi  ona ama bana sende gelirmisin anne diyor:)))) bunun dışında hayatınız kızınız üstüne kurulu derken tam anlayamadım ne yapmam gerekiyor yada hatalı olduğum kısım nedir:))) daha önce size yamıştım hatta haftasonları kızıma anneme bırakıp yada her fırsatta diyeyim özel günlerimizde vs eşimle kendimize vakit ayırıryoruz gerçi son günlerde ağlıyor eskisi gibi durmuyor :(((( bunu dışında neler yapabiilirim bilmiyorum şehir dışında oturuyorum yakınımda kimse yok tek başınayım eşimde çok ilgili sayılmaz oda bana güveniyor nasıl olsa çok ilgiliyim diye herşeyiyle ben ilgilendiğim için belkide bana bu kadar bağlı diye düşünmeye başladım...parka iniyoruz kızım ve eşimle babası salıncağa bindiriyor annem bindirsin diyor mesela eşimde nasıl olsa beni istiyor diye çekiliyor kenara sohbet ediyor arkadaşlarıyla sürekli ben ilgilenincede bunalıyorum tabi...babasına böyle yapmasa çok mutlu olucam biraz dinlenicem bunu nasıl aşarız bilemiyorum kısa süreli bişeydir umarım...teşekkür ediyorum özlem hanım hoşçakalın
papatya
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2009 Saat 00:13
kreş kızınıza iyi gelecek. kıznızıl babasını yalnız bırakın, birlikte bir şey yapmaya alışacaklar, hatta keyif de alacaklardır. siz varken ilişkilerini sizin üzerinizden kuruyorlar. yalnız olduklarında birbirlerini anlamaya ve uyumlu olmaya çalışacaklardır. o zaman siz de daha rahat edebileceksiniz
özlem
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2009 Saat 01:53

kreşle ilgili olumlu fikriniz beni mutlu etti çünkü çevremde hep 2 yaş erken en az 3 olmalı deniyor uzmanlar da öyle söylüyor ben çocuğun gelişimiyle ilgili olduğunu düşünüyorum, kızım çok güzel konuşuyor herkes konuşmasından dolayı kızımı daha büyük sanıyor tuvalet temizliğine de tamamen halettik, yemek yememizde iyi kendi başının çaresine bakar diye düşünüyorum, bir tek bana bağlı olması var zaten biraz da bunun için ve kışın evde sıkılacağı için yollamak istiyorum....yalnız ben çerkezköyde oturuyorum ve burası küçük bir yer 3-5 tane kreş var parkta annelere danışıyorum çoğu çalışan anneler ve kreşe gönderiyorlar... kreş seçiminde neye dikkat etmeliyim? tüm kreşler kendini iyi gösteriyor tabiki ben gerçekten kızıma iyi bakılacağını, yaratıcı ve eğlendirici eğitim alacağını, öğretmenlerin iyi olduklarını nasıl anlayacağım? kızıma kötü mumele yapılmasına dayanamam kreşlerde böyle şeyler oluyor mu? size nekadar teşekkür etsem azdır özlem hanım endişelerimi paylaşıyor ve öenmsiyorsunuz bu benim için çok önemli....sizinle tanışmayı kızımla da tanıştırmayı çok isterim umarım bir gün sizi ziyaret etme fırsatım olur....

papatya
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.