Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
nilcey
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 178
|
Konu: 1 aydır grip :( Gönderim Zamanı: 17 Haz 2013 Saat 15:33 |
eylül 2010 doğumlu kızım tam bir aydır hatta 33 gündür grip.burnu tamamen tıkalı ve koyu yeşil akıyor.sabahları 5-6 kere öksürüyor.burnuna iliadin, sicnasal, tuzlu su hiç biri fayda etmiyor.gece nefessiz kalıp hep uyanıyor. ne zaman iyileşecek hocam.yemek yerken bile ağzını açmaya nefes almaya çalışıyor.ve yemek yerken yorulup az yiyip bırakıyor.13,6 kg.bağışıklık güçlendirici şurupları önermiyorsunuz ama ben başka çare arıyorum bulamıyorum. denize temmuzun 10 undan sonra belki 4-5 gün gidebileceğiz. kesin değil. ve artık burnuna hiç bir şey sıktırmıyor. ne yapalım hocam nolcak bu çocuğun burnu. bende 10 gündür gripim ve nefes alamamak çok zor gerçekten.çocuk 1 aydır hiç ama hiç burnundan nefes alamıyor. grip olmadığı zamanlar da da zor alıyor. uzun oldu ama çok üzülüyorum bu durumuna.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119927
|
Gönderim Zamanı: 18 Haz 2013 Saat 13:40 |
Merak etmeyin.. Grip geçtikten sonra büyümüş olan "lenf bezleri" küçülene kadar biraz çekeceksiniz. Zaten "yeşil akıntı" da Gribin sonuna geldiğinizin işaretidir. Siz gene de Serum Fiz, gerekirse İliadin'e devam edin.
|
 |
nilcey
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 Haz 2013 Saat 14:33 |
hocam bir de yine son 1 aydır sanki kulakları duymuyor. ya da söyleneni anlayamıyor. bağırarak söyle,efendim diyor hep. burnu tıkalı olduğundan olabilir mi.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 18 Haz 2013 Saat 14:40 |
Olabilir, Grip sonucu oluşan ödem, Öztaki borusunu kapatmış olabilir. İliadin ped burun damlasını , günde; 2x2'şer damla, burnuna damlatın(3gün). Yastığına da 2 damla ColdMix damlatın.
|
 |
nilcey
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 Haz 2013 Saat 15:40 |
eşim kızımızı aile hekimine götürmüş az önce kulaklarına ve burnuna baksın diye mometix diye bir sprey vermiş.ancak 3 yaş altına verilmiyor diye büyük kızımın reçetesine yazmış.burnu tıkalı olan kızım 33 aylık. ne dersiniz kullanalım mı.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 19 Haz 2013 Saat 09:36 |
Mometix; erişkinlerde ve adölesanlarda, "mevsimsel allerjik rinitlerde" kullanılan bir ilaç. Gripte kullanılacak bir ilaç değil. Biliyorsunuz, "Aile hekimleri", Çocuk doktoru değiller, bu kadar acemilik olabilir. Siz; Grip durumlarında, sadece benim anlattıklarımı uygulayın.
|
 |