Merhabalar Ozlem Hanim...
benim sorunum tuvaletle ilgili...oglum 31 aylik....2 ay once tuvalet egitimine basladik...kucuk tuvaletini 15-20 gun icinde ogrendi....ara sira kacirmalar olsada duzene girdi...gecede bez baglamiyorum...bir yada iki kez kalkip yapiyor tuvaletini...fakat kakasini kesinlikle tuvalete veya lazimliga yapmiyor ....suan camasirina yapiyor ve yaparken beni yanina yaklastirmiyor.... bez bagladigim donemlerdede kakasi geldiginde deli gibi kosturmaya basliyordu...hemen anliyordum hareketlerinin farkliligindan....sonra sakin bir yer bulup orada yapiyordu....simdide gene ayni sekilde anliyorum kakasini yapicak degisik oyunlarla goturmeye calisiyorum benden kaciyor hayir anne diyor....ilk basladigimiz donemlerde birkac kez tam yapacakken yakalayip yapmistik....fakat kakayi gorunce deliriyor...hemen sifonu cekmek istiyor....surekli yapip yapmadigini kontrol ediyordu...tuvalet egitimi icin yasina uygun resimli kitaplar aldik tuvalette otururken ilgisi dagilsin diye...ilk baslarda ilgilendi simdi istemiyor onlarada bakmiyor......egitim sirasinda hic sikmadik...korkutmadik....hatta bu kadar kolay ogrenebilecegini dusunmemeistiim... kakasini altina yaptiginda yanlis oldugunu anlatiyorum...arkadaslarinin nasil yaptiklarini bizim nasil yaptigimizi anlatiyorum....cizgi film karekterli camasirlar aldik ...kirlendiginde diego , elmo kirlendi pis oldu buraya yapmayalim diyorum....fakat kesinlikle lazimliga veya tuvalete oturtamiyorum...sizin oneriniz nedir...ne yapmaliyim...yardimci olabilirmisiniz....