Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Tanışma / Muhabbet > Çalışan anneler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - çalışan annenin sorunları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuçalışan annenin sorunları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21227
Mesajın Direkt Linki Konu: çalışan annenin sorunları
    Gönderim Zamanı: 25 Ara 2007 Saat 22:57
Ekonomik yetersizlikler sebebiyle veya mesleklerinden uzak kalmamak için çalışan annelerin en önemli sorunu, aşırı sorumluluk yüklenmek, yorgunluk ve suçluluk duygusu olarak ortaya çıkıyor. Bu sorunlar, annelere çözümsüz ve başa çıkılamaz gibi görünür. Oysa ki durum hiç de öyle umutsuz değil, çalışan anneler iş listelerini pekala hafifletebilirler.

Uzmanlar, çalışmak zorunda kalan annelere, gerek evde, gerekse işte, yükün arttığı dönemlerde bir süre yalnızca acil ve önemli olan işlerle ilgilenmelerini tavsiye ederek, "Bazı işleri başkalarına devretmeyi deneyin, işyerinde iş arkadaşlarınızdan, evde ise eşinizden, varsa diğer çocuklarınızdan veya yakınlarınızdan yardım isteyin. Eşiniz, yeni doğan bebeğinizi emziremez belki ama, bugüne kadar hep sizin hazırladığınız akşam yemeğini hazırlayabilir" diyorlar.

Annelikten istifa edilmez

Aile içinde yapılabilecek ufak düzenlemelerin, çalışan anneye kısacık da olsa rahat nefes alma imkanı sağlayacağını vurgulayan uzmanlar, şunları kaydediyor:

"Yükünüzün çok arttığını hissettiğiniz yerde bazı alışkanlıklarınızdan tamamen vazgeçin, bunun için kendinize önceden 'vazgeçilebilirler listesi' bile hazırlayabilirsiniz. Örneğin, ev işleri için düzenli bir yardımcı alamıyorsunuz ve iki haftada bir mutlaka mutfağın dolaplarının temizlenmesini gerekli buluyorsunuz ve artık buna ayıracak zamanınız yok. Eşiniz hayatta yapmaz böyle bir işi, anneniz çok yaşlı, arkadaşınıza böyle bir şeyi teklif etmeyi düşünemezsiniz bile. O zaman bu alışkanlığınızdan vazgeçin ya da bu düşüncenizi terkedin. Mutfak dolapları bekleyebilir, arkadaşlarınız bekleyebilir, müşteriler ve hatta müdürünüz bile bekleyebilir, ama çocuğunuz bekleyemez. İnsan, hayatında pek çok şeyden istifa edebilir herhalde, ancak annelikten istifa edemez".

Suçluluk Duygusu

Hemen her çalışan annenin, dozu değişmekle birlikte suçluluk duygusu yaşadığına dikkat çeken uzmanlar, bu duyguyu hafifletmek için, 'Çalışmak zorundayım (çocuğum için para kazanmam gerekiyor), çalışmayı seviyorum (çocuğum mutlu bir anneyi hakediyor)' diye düşünülmesini öneriyor.

Uzmanlara göre, çalışan anne, işlerini planlı yaparak, çocuğuna ayırdığı zamanı en verimli şekilde değerlendirerek suçluluk duygusundan kurtulabilir. Hafta sonu onunla başbaşa yapacağınız bir tabiat gezisi, haftanın 5 günü sabahtan akşama kadar onunla birlikte olup hiçbir şey paylaşmamaktan çok daha iyidir. Çocuğunuzla birlikte olduğunuz süre değil, bu süreyi nasıl değerlendirdiğiniz önemlidir. Suçluluk duygusundan kurtulmaya çalışırken pratikte sizi zorlayan durumlarla karşılaşırsınız, bunların üzerinde çok fazla durmamaya da gayret edin.
Lizz%20isimli%20Üye%20şimdilik%20offline%20konumundadır  
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
AyseUlusal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 311
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2008 Saat 15:48
Bence çok güzel ve doğru bir yazı Hiloş teşekkürler.Birinci çocukta rahattım ama iki çocuk çok farklı ben de o bunalımları yaşadım.Çok neşeli hayat dolu bir kadınken büyüğün okulu küçüğün bakımı ev kendi okulum...bi ara gerçekten bunaldığımı hissettim.Erkekler ne kadar iyi niyetli olsalar da bir yere kadar.Çalışan anneler kendi içlerinde halledecekler sorunlarını.Pozitif düşünmek çok önemli...

Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7479
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2008 Saat 16:15
Eline sağlık canımmmmClown
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Puanlar: 21227
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2008 Saat 23:15
beğenmenize sevindimEmbarrassed
ama ben bi kara aldım ya çocuk ya iş bence ikisi bi arada yürüyo ama çok yıpranıyo insan
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
bengisu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1591
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2008 Saat 17:12
selam.kadın olmak ne kadar zor değil mi?keşke erkek doğsaydık.herşey her iş bize bakıyor.gelde bunalıma girme.evde durup çocuğa bakmak mı zor,çalışıp eve çocuğa bakmak mı zor?ikiside kısır döngü.evdeyken evdekiiş bitmiyor çaışsan biraz evin sitresinden çocuk bakımından biraz kurtulur gibi geliyor insan ama yinede zor bee.
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2008 Saat 17:38
Orjinalini yazan: bengisu bengisu Yazdı:

selam.kadın olmak ne kadar zor değil mi?keşke erkek doğsaydık.herşey her iş bize bakıyor.gelde bunalıma girme.evde durup çocuğa bakmak mı zor,çalışıp eve çocuğa bakmak mı zor?ikiside kısır döngü.evdeyken evdekiiş bitmiyor çaışsan biraz evin sitresinden çocuk bakımından biraz kurtulur gibi geliyor insan ama yinede zor bee.
Haklısın tamamen katılıyorum.Thumbs%20Up
Yukarı Dön
bengisu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1591
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2008 Saat 19:45
duygucum antalyalı mısın..?

Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2008 Saat 21:20
Orjinalini yazan: bengisu bengisu Yazdı:

duygucum antalyalı mısın..?

Hayır ama doyduğum yer burası olduWink Burada yaşıyoruz canım ama aslen buralı değilim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.