Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Beyin sallayınca sallanır mı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Beyin sallayınca sallanır mı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
alaaddin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 127
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alaaddin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Beyin sallayınca sallanır mı
    Gönderim Zamanı: 15 Saat 33 Dakika önce Saat 11:05
Hocam merhabalar, size sormak istediğim sallayarak uyuyan bebeklerin beyinleri gerçekten sallanır mı? Büyükleri ikna edemiyorum internette dolaşan bildilerde beyin kafatasından küçük olduğu için sallanır demiş ama siz herzaman internete değil bana sorun dersiniz o yüzden size danışmak istiyorum. Bu annelerin bebekleri beşikte veya ayakta sassarca hunharca sallamalarında bir sakınca var mıdır. Beni dinlemiyorlar çocuklarıda malum çalışıyorum mecbur onlara bırakıyorum. Sizin dediğinize göre onlarla konuşacağım belki yazdığınızı da gösterir ikna ederim yoksa içşm içimi yiyor çocuğun beynine zarar verecekler diye. 
Yukarı Dön
alaaddin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alaaddin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Saat 28 Dakika önce Saat 11:10
şimdiki annelerde hep doktor olmuş diyorlar bana ama gerçek doktorlara güven kalmayınca sizin de sayenizde kendi çocuğumun doktoru oluyorum. Tekrar çok teşekkürler hocam, sarsıntı olayında da beni aydınlatırsanız çok sevinirim, annelerimize göre ypkmuş öyle şey biz de öyle büyümüşüz, kameradan bakıp çocuğun sarsıldığını görünce ne hale girdiğimi anlatamam, sizin bu konudaki düşünceniz o yüzden benim için çok önemli 
Yukarı Dön
alaaddin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alaaddin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 8 Saat 46 Dakika önce Saat 17:52
Hocam belirtmemişim bebek yedi aylık erkek bebek
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119923
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 6 Saat 50 Dakika önce Saat 19:48
Her zaman oldugu gibi, ASLA internetteki, saglik ile ilgili Turkce yazilari dikkate almayacaksiniz!! 
1- Teee, sultan Palamut zamaninda, Amerika'da bir muellif, oradaki bebek bakicilarinin, aglayan bebekleri 
susturmak icin, omuzlarindan tutup silkelediklerini ve beyin hasarina sebep olduklarini yazmisti!!
Oradaki olay; bebegin omuzlarindan tutulup, siddetle silkelenmesidir. 
2- Lisan bilmeyen, gazeteci ve doktorlar el birligi ile bu konuyu nasil korkutucu hale getirebilir ve 3 tane
 daha fazla gazete satabiliriz derdi ile , doktorlar ise, nasil aileleri korkutup, doktorlara kosmalarina veya
 kendilerini onemsetebilirler amaci ile isi hic alaksiz bir sekle sokmuslardir!
Pust; gazeteci ve doktor isbirligi ile, bu "Shaken baby" olayi, Turkiye'de; "-Aman cocuklari kucakta  veya
ayakta sallamayin'a donusmustur. 
Shaking ve Rocking arasinda mana farkini bilmekten aciz doktorlar vardir!
3- Amerika'daki bebekleri "silkelenmeleri" ile Turkiye'de bebeklerin kucakta veya ayakta sallanmalari cok
farkli durumlardir. Ama bu durum; sanki cok dehsetengiz bir hata imis gibi halka yutturulmustur! 
Asirlardan beri bebekler salincak, besik gibi araclarla sallanirlar ve bu sayede bebeklere hareket verilerek
 Gaz sancilari giderilmistir!!
Evet; bebek gazinin sebebi, hareketsizliktir.
Ilgili makalemi yazarlar kismindan okuyun. Benim yazimi sanki kendi yazisi imis gibi yayinlayan Izmir'li
bir doktor dahi vardi! 
Bebeklerinizi gonul rahatligi ile, kucakta, ayakta, besikte ve salincakta sallayin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 6 Saat 44 Dakika önce Saat 19:54
Yukarı Dön
alaaddin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alaaddin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 6 Saat 5 Dakika önce Saat 20:33
Hocam iyiki varsınız, ayağınıza taş değmesin inşallah 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.