Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - "PFAPA" mı?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum"PFAPA" mı?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aysenkostak Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 35
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aysenkostak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: "PFAPA" mı?
    Gönderim Zamanı: 03 Kas 2014 Saat 17:28
Kadir Bey merhaba
3.5 yaşındaki oğlumda 5 gün önce dilinde bir yara çıktı.dilin kenarında su toplamış gibi bir beyazlık hafif şiş.acıyodu tabi.biz aft sandık baştan.sonra tesadüfen farkettikki boğzında bademciğin iki tarafındada aynı yaradan var.yine beyaz karnabahar gibi ve şiş iki tarafıda.fakat çocukta bir rahatsızlık yok ateş yada iştahsızlık vs.cumartesi doktora gittik açıkçası pek bi teşhis koyamadı şaşırdıda ateş yok çocuğun genel durumunda bi sıkıntı yok.bizi ilaçsız gönderdi.2 gün sonra tekrar bakalım dedi.bugün tekrar gittik.pek bir değişiklik olmadığını görünce "pfapa" olabilir dedi.iğnesi varmış adını hatırlamıyorum onu yaptırın iğneden sonra yaralar geçerse anlayalımki pfapa dır.dedi. bizde yaptırdık tabi.sizede soramadım.çarşamba tekrar bakıcak.ama ben sizin yorumlarınızı almak istiyorum. fotoğraf yok çekmemde zor.umarım doğru anlatabilmişimdir.birde hastalığı araştırdım biraz genelde yüksek ateşten bahsediliyor.bizim böyle bi sıkıntımız yok.kafam karıştı açıkçası.birazda korktum.her ay tekrarlar falan yazıyodu:(
Yukarı Dön
aysenkostak Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 35
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aysenkostak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2014 Saat 17:32
kadir bey bu arada beta olabilirmi diyede bakıldı.birşey çıkmadı testte.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119958
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2014 Saat 19:27
PFAPA: Ile yakindan-uzaktan, hicbir alakasi yok... Belliki hic kitap okumadan, sadece "kulaktan kulaga" oynayarak edindigi bir bilgi... Birde, siz bu salagin lafina kanip igne YAPTIRDINIZ HA!!!

Bu yasta: Ne "streptokok" (sizin Beta dediginiz) hastaligi nede PFAPA olur...
Eski mailleri okuyun, o doktorun ne kadar cahil oldugunu gorursunuz...

Sadece, bir cins viral enfeksiyon geciriyor. Herpangina degil, Herpangina cok agrilidir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.