Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İlaçlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumİlaçlar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ecelem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
Mesajın Direkt Linki Konu: İlaçlar
    Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2008 Saat 09:37

Merhaba Hocam,

27 aylık kızım 1 gün süre ile ateşlendi,arkadan burun akıntısı ve öksürük başladı.Ben de
yazılardan edindiğim bilgiler eşliğinde bol sıvı ve bal vermeye ve onu rahat ettirmeye çalıştım.Öksürük 3 gündür devam ediyor.Doktoruna kontrole gittiğimizde alt solunum yolları da biraz etkilenmiş dedi.br....nyl şurup ve n..c 200 tablet verdi.Siz bu ilaçlara da karşı mısınız.Çevremdeki büyüklerim hepiniz öksürük şurubu ile büyüdünüz sen ne biçim annesin çocuğunun bu eziyeti çekmesine dayanabiliyorsun diyorlar.Çocuğun senin yüzünden zatürre olacak diyorlar.Hem çocuğuma üzülüyorum hem de çevrem ile uğraşıyorum.Ayrıca kızımın doktoru türkiyenin en büyük 3 özel hastanesi arasında sayılabilecek bir hastanenin 10 küsur yıllırdır pediatristi,ancak çocuk ne zaman nezle olsa peditus verelim diyor.Benim kızım hala emiyor.Ve doğduğundan beri nezleler dışında sağlık problemi olmadı,bu dönemde de ben ilaç vermiyorum;ama büyüklerimiz eczaneyi eve taşımaya çalışıyor.Nasıl bu kadar çelişki oluyor anlayamıyorum,doktor komşularım var çocukları benim kızım kadar öhö dese aşağı indi deyip antibiyotik veriyorlar,bana da aşağı indiriyorsun kötü yapıyorsun diyorlar.Çok uzun yazdım biliyorum ama aklım çok karışık ne olur affedin kolaylıklar diliyorum...
elo
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119951
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2008 Saat 10:06
Gripal enfeksiyonlarda görülen, öksürük ve burun akıntıları, vücudun mikroplarla mücadelesinin bir tezahürüdür. Eskiden mikropları bilmediklerinden (bizim halkımız hala 16. asır tıp bilgilerine sahiptir), öksürük ve burun akıntısının esas hastalık olduğunu zannedip, bunları durdurmaya (veya kesmeye) yönelik tedaviler geliştirmişlerdir. Maalesef hala bu kafada olan doktorlar olduğu gibi, hasta ile didişmemek için, lafı uzatmamak için, hastanın arzuladığı ilaçları verip, kurtulmayı yeğleyen doktorlarda var. Bu gurup ilaçlar sizin 1-2 geceyi rahat geçirmenizi sağlar, ondan sonra da göğüse inme hadisesi oluşur. Sakındıkları durumu, kendi elleri ile verdikleri ilaçlarla yaparlar. Bizim milletimiz, işin kolayına kaçmasını çok sever, o yüzden de başı belalardan kurtulmaz. Bugün bu milletin başına ne geliyorsa, bu bağnazlık ve bilgi edinmemeden geliyor. Onlar da bu bilgileri kendi büyüklerlerinden öğrenmişlerdi, ki bu işler 16. asır geriye kadar gider.Benim yazılarımı okuyun, aptallığın her çeşitini görürsünüz.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 03 Eyl 2008 Saat 10:07
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.