Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kan tahlıl
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kan tahlıl

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
iremgül Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 108
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iremgül Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 08:47
Hocam pankreas Enzim eksikliği olabilir demıssınız. Pankreas deyınce korktum biraz. Yakın zmanda yapılan kan tahlillerı eklıyorum burada pankreas ile ilgili bir tahlil var mı? Yada pank enzimi ile ilgili tahlıl yaptırmamız gerekli mı? Yada ultrason yaptırmalı mıyız? Hıc bılmedıgım ıcın soruyorum kusura bakmayın. 

http://hizliresim.com/htoh5on

Hocam dun aksam gonderdıgım tahlillere gore çölyak olma durumu var mı? Testler iki kez tekrarlandı. Hep aynı cıktı. 
Cocukta cıddı karın ağrısı,Kusma ishal yok . Sadece bebekliğinden berı zayıf kılo alamama sıkıntısı var. Dogum kilosu 3200 ve suan 8 yas 20.5 kg 128 cm boy. 
 bazen buyuk abdesti gelınce karnı agrıyor 2_3 dakıka sürüyor. Tuvaletini yapınca gecıyor.
Hocam bu durumda ne yapmalıyız cocuk gastro dr a sonucları bırkac gun ıcnde gösterecgız kesin endoskopı onerecek ? Tavsiyeniz ve dr a sormamız gerekn bırsey var mı? Pankreas Enzim eksikliği ile ilg verdıgınız ilacı mutlaka kullanmalı muyuz? Su zamana kadar pankreas la ilgili sıkıntı gorulmedı üzüldüm açıkcası bırde pankreas problemi cıkmasın... 

Saygılar hocam 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119927
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Saat 40 Dakika önce Saat 19:10
Once; BIR DEDIGIMI YAPIN!!! 5 gun sonra sonucu yazin.
Guvenilir bir tahlili YOKTUR!
 Turk doktorlarinda, salakca bir "Coliak" takintisi vardir! 
1- Her; HLA-DQ2 ve HLA-DQ8 geni olanlar, Coliak hastasi DEGILDIR!
2- Coliak hastaligi; genetiktir.. SOYA ceker!!! Soyunuzda yoksa, sizde de olmaz.
3- Coliak hastalarinda arazlar sadece; glutenli gida yenildiginde ortaya cikar...
( Gluten= "glu" ingilizce glue yani zamk anlamindadir. Yani sadece hamur yapilabilen tahillarda mevcuttur.
Ekmek yapilamiyan (pirinc gibi) tahillarda gluten yoktur!
4- Coliak; bizim toplumumuzda cok nadirdir, zira seneler evvel, bu gibi insanlar bakimsizliktan ve bilgisizlikten
olmuslerdir!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.