Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tuvalet egitimi...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtuvalet egitimi...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
KEREMIM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 100
Mesajın Direkt Linki Konu: tuvalet egitimi...
    Gönderim Zamanı: 15 Şub 2010 Saat 19:52
Merhabalar Ozlem Hanim...
benim sorunum tuvaletle ilgili...oglum 31 aylik....2 ay once tuvalet egitimine basladik...kucuk tuvaletini 15-20 gun icinde ogrendi....ara sira kacirmalar olsada duzene girdi...gecede bez baglamiyorum...bir yada iki kez kalkip yapiyor tuvaletini...fakat kakasini kesinlikle tuvalete veya lazimliga yapmiyor ....suan camasirina yapiyor ve yaparken beni yanina yaklastirmiyor.... bez bagladigim donemlerdede kakasi geldiginde deli gibi kosturmaya basliyordu...hemen anliyordum hareketlerinin farkliligindan....sonra sakin bir yer bulup orada yapiyordu....simdide gene ayni sekilde anliyorum kakasini yapicak degisik oyunlarla goturmeye calisiyorum benden kaciyor hayir anne diyor....ilk basladigimiz donemlerde birkac kez tam yapacakken yakalayip yapmistik....fakat kakayi gorunce deliriyor...hemen sifonu cekmek istiyor....surekli yapip yapmadigini kontrol ediyordu...tuvalet egitimi icin yasina uygun resimli kitaplar aldik tuvalette otururken ilgisi dagilsin diye...ilk baslarda ilgilendi simdi istemiyor onlarada bakmiyor......egitim sirasinda hic sikmadik...korkutmadik....hatta bu kadar kolay ogrenebilecegini dusunmemeistiim... kakasini altina yaptiginda  yanlis oldugunu anlatiyorum...arkadaslarinin nasil yaptiklarini bizim nasil yaptigimizi anlatiyorum....cizgi film karekterli camasirlar aldik ...kirlendiginde diego , elmo kirlendi pis oldu buraya yapmayalim diyorum....fakat kesinlikle lazimliga veya tuvalete oturtamiyorum...sizin oneriniz nedir...ne yapmaliyim...yardimci olabilirmisiniz....
Omrum
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2010 Saat 14:11
tuvalete özel aparatla oturtsanız bile ayakları yere değmediği için kendini güvende hissetmeyebilir. ayağının altına küçük bir tabure koyup rahat oturmasını sağlayın. tuvalet işini oyun haline getirmeye çalışın. çok zorlanıyorsa bu konuyu bir kaç ay erteleyebilirsiniz
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.