Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Anne - Baba ve Çocuk İlişkileri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Aileler ve bebeğim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAileler ve bebeğim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
GariM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 37
Mesajın Direkt Linki Konu: Aileler ve bebeğim
    Gönderim Zamanı: 01 Şub 2009 Saat 14:02
Merhaba, size artık iyice bunalmaya başladığım bir konuda danışmak istiyorum.
Benim 1,5 yaşında bir oğlum var.Problemlerim de eşimin ailesiyle ilgili ve bebeğimin doğumundn sonra başladı. Aslında iyi geçindiğim bir kayınvalidem var.Oldukça işbitirici ve girişken bir insandır.Zevklerimiz de uyar ancak arada kendi istediğini bana aldırmak isterdi ve ben istemeyince kırılırdı(evimin mutfağı gibi).Şimdiye kadar tatlılıkla bunları çözdük.Sık sık arardım,hatta eşimden daha çok.Görüşürdüm de..Zaten aynı şehirdeyiz..Bebeğim doğduktan sonra bazı davranışları beni rahatsız etti.İstememe rağmen çocuğuma soda içirmeye kalkması, reddedince yardımcıma gizlice içirmesini tembihlemesi gibi.Niyeti çocuğun gazını önlemekti ama ben istemediğimi söylemiştim.Bebeğime karşı davranışları acemice geliyor ve güven vermiyordu.Bu nedenlerle aramız biraz soğudu.Bebeğimi haftada bir görmeye gelirdi,ve sadece 10 dakikalığına.İş yapılacağı zamanlarda yoktu,sadece sevmeye,okşamaya..Uyanık mı diye sorardı gelmeden..Bu böyleyken kendi annem her 2 günde bir gelip bana yardımcı oldu,oğlumun bakımıyla ilgilendi.Dolayısıyla çocuğum ona daha düşkün.Ben yine de sürekli babaannesiyle ilgili olumlu konuşup onu pozitif yönde etkilemeye çalışıyorum.Ama asıl problem kayınvalidemin anneme tutumu.Çocuğumu onu kucağından çekerek alması,adeta kaçırır gibi başka odaya götürmesi,kucağına vermemesi..Bana geçenlerde açıldı ve beni az görüşmekle suçladı.Kırıldığını, torunuyla gezmek, onu yıkamak,altını değiştirmek istediğini söyledi.Ki bunları birer kez "ayarlayalım da ben de yapıyım" diyerek talep etmişti.Şimdi ben arayıp bunlar için çağırmadım diye suçluyum.Annem de bir taraftan kırılmaya başladı..Çok bunaldım..Yalvarırım bana bir fikir verin.Çok uzun oldu biliyorum ama acil öneriye ihtiyacım var..Çocuğumu böyle nasıl yetiştiririm?Teşekkür ederim..
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2009 Saat 18:16
büyükler torunları konusunda hassas alıngan ve müdaheleci olabiliyorlar. kendi bildiklerini uygulamanızı isteyebiliyorlar. dediklerini dinleyin ancak size ters geliyorsa uygulamayın. sürekli birilerini mutlu etmeye uğraşmayın. bebeğinizin keyfini çıkarın. bırakın diğerleri ilişkilerini kendileri düzenlesin
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.