Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Anne - Baba ve Çocuk İlişkileri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Takıntılı davranıs
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumTakıntılı davranıs

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 223
Mesajın Direkt Linki Konu: Takıntılı davranıs
    Gönderim Zamanı: 14 Oca 2010 Saat 18:26

Merhaba Doktor Hanım;

16aylik bir kiz bebegimiz var. 7 8 aylik oldugundan beri bez corap eline gecirdigi muhtemel kumastaki seyleri isirip emer gibi davranis sergiliyor.Bebegime 13 aylik olmadan once hic hayir kelimesi kullanmadim,sesimi yukseltmedim diyebilirim.Yani bu ddavranisini stres gostergesi olarak yorumlayacagim sebep bulamadim.Belki disinden belki emme refleksi yuzunden diyip gozlemledim.Su siralar memeden iyice uzaklasti gunduz ek gida aldigi icin.Ama sirf naz cin bile olsa gun icersinde defalarca meme siter gibi yapiyor.Geceleri de zaten emiyor. Ozellikle son 1 aydir bu bez isirma-emme olayi siklasti. Mudahale etmemeye calisiyorum genelde.Ya da guzelce ver diyorum cogunlukla veriyor elindekini. Ama kizdigimi biliyo ro davranisina;bazen bana yakalaninca agzindan cekip cici cici yapiyor elindekine.Cok sosyal mutlu konuskan gulec bir bebek.

Bu davranisi karsisinda nasil bir tutum sergilemeli, bu davranisi nasil degerlendirmeliyim sizce?

Bir diger sorum da hayir deme hususunda. Kizdigim zaman anliyor.Cogunluka vazgeciyor yaptigi seyden.Ama arkami donunce ya da baska bir zaman tekrar yapiyor ayni seyi.Mesela kitapligi karistirmak, cekmece karistirmak veya ocagin dugmeleriyle oynamak vs... Disari diyorum kizinca.Anliyor. Cikip esikten bana sevimlilik yapiyor; kararli olmaya calisiyorum. Ama sesimi yukseltme, hayir deme konusunda celiskiliyim.Cok sevgi ilgi goren ama kesinlikle simarik hirsli bir cocuk degil. Iliginiz ve degerli vaktiniz icin simdiden tesekkur ederim....

Iyi calismalar

Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2010 Saat 17:52
emme ihtiyacı hala devam ediyor olabilir ve bunu engellemeniz halinde çocuğunuz gerilir ve kendini yoksun bırakılmış hisseder. bu ihtiyacı bittiğinde kendiliğinden bezinden de vazgeçecektir. bu yaşlarda hayır diyebilirsiniz. ancak bu hayıra tepkinin sadece o an için gerçekleşeceğini, bir sn. sonra aynı davranışın tekrarlanabileceğini untmayın. sabırla ve defalarca hayırınızı tekrarlamanız gerek. öğrenme tekrar yoluyla olacaktır. sınır koymak, disiplin geliştirmek için henüz erken. hayırlarınız ama ama net ve tutarlı olursa biraz daha etkili olabilirler
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.