Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - beslenme, kılo alımı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbeslenme, kılo alımı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
*canımkızım* Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117
Mesajın Direkt Linki Konu: beslenme, kılo alımı
    Gönderim Zamanı: 25 Eki 2009 Saat 21:47
Merhaba Kadir bey, kızım 7.5 aylık, dr. kontrolünde 1 ayda 150 gr aldığını öğrendik beslenmesi normal, yemeyi çok seviyo ve yediklerimize gözü düşüyo. emmeye de devam ediyo. sabahları 5 biskuvi, 2 çay kaşığı pekmez, 20 gr labne, ılık su veriyorum, bazen de devam sutu. bu defa dr. 8 biskuviye çıkarabileceğimi söyledi ayrıca yumurta sarısına da azar azar başladık. öğlenler etli çorba yapıyorum. yoğurt yemiyo, meyve de murdum erikle karıştırınca yiyor. akşam da emziirme ve gece mamalarından yapıyorum ama normal yemeye başlattı doktor. şu anki kilosu 8300, boyu 69,5 cm. gece de emiyor.
idrar tahlili yapıldı temiz çıktı. kakası yeşil ve macun kıvamında genellikle.

biskuvi miktarı çok mu acaba?
kendim evde ekmek yapmak istiyorum ama besleyici özelliği olan bi un önerirmisiniz? beyaz ekmek yapmak istemiyorum.içine tuz ve şeker katmalımıyım?(normal ekmek yaparken katıyorum)
yemeklerine tuz kattığımda daha iştahlı yiyor. tuzu ne tür kullanmalıyım? (deniz tuzu, iyotlu, bir de markette kalp dostu diye farklı bir tuz çıkmış. bir maddesi %70 azmış ama hatırlayamadım maddeyi..)

sizce endişelenmem gereken bir durum var mı? yoğurt ikamesi şart mı?hiç sevmiyo meyveyle karıştırdığımda da yemiyor. yoğurt çorbasına da sut katıyorum tatlansın diye ama onu da içmiyor.

bu arada çok hareketli, emekleme dışında hep dayanarak yurume çabalarında, uykuya dalarken bile tum zeminde dönuyo, emekliyo....hareketi kilo alımını önluyor olabilir mi?

Düzenleyen *canımkızım* - 26 Eki 2009 Saat 10:48
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119871
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eki 2009 Saat 13:16
6 aydan sonra evde pişen her türlü yemeği yiyebilirler. Un markası, tuz markası belirtmek çok anlamsız, ne buluyorsanız kullanabilirsiniz... Yoğurt yemesi şart değil, yaşı ilerlediğinde yer. Hareket, kilo almaya etkili olabilir..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.