Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - devam maması yerine
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdevam maması yerine

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1967
Mesajın Direkt Linki Konu: devam maması yerine
    Gönderim Zamanı: 18 Ağu 2008 Saat 10:54
Kadir Bey Merhaba
Bebeğim 10,5 aylık kilosu 74,5 cm ve 9,500 gr.doktorumuz boyuna göre kilosunun az olduğunu ve anne sütü almadığı için devam maması öğününü artırmamızı söyledi,son 45 günde 300 gr almasının yetersiz olduğunu ekledi.daha önceki sorularda 4-6 aydan sonra devam maması önermediğinizi söylemişsiniz,peki süt öğünü olarak sulandırılmış inek sütü mü öneriyorsunuz,süt öğünü olarak ne vermeliyim?şuanda 3 kez 180 cc lik mama veriyorum günde.
Yukarı Dön
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Puanlar: 1967
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ağu 2008 Saat 14:13

Kadir Bey hergün hayret ederek yeni bir bilgi öğreniyorum sizden,sebze çorbasını amerikalıların uydurması olduğunu yeni duyuyorum,peki sizin bebekler için beslenme tablonuzda neler yer alıyor?sabah kahvaltı karışımı, ara öğün meyve, öğlen sebze çorbası,ikindi yoğurt, akşam muhallebi, aralarda süt öğünü olarak mama veriyorum günde iki kez,gece uyandığında da bir kez mama veriyorum.sizin önerilerinizi merakla bekliyorum.sizce değiştirmem gereken birşey var mı?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119871
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ağu 2008 Saat 14:53
Sebze çorbaları amerikalıların uydurması değil, amerikanın gerçeği.Zira orada anneler sizin gibi, sebze yemekleri yapmasını bilmezler.Mecburiyetten icad edilmiştir.Mesela siz, öğlen yemeği olarak o gün eve ne pişirdi iseniz, yakışanını yoğurtla da karıştırarak verin ,çocuğunuz daha iyi yiyecektir.Öğün aralarında  ve gece, normal süt verebilirsiniz, korkmayın , çocuğunuz kansız filan olmayacaktır.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119871
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ağu 2008 Saat 15:01
10.5 aylık en az,71cm. ve 8.7kg. olmalı .Boyuna göre kilosu az olabilir, bu kötü bir şey değildir. Bu aylarda çocuklar zaten sizin bebeğiniz kadar almalıdır.Süt öğünleri ana öğünler arasında olabilir. Günlük sütlü gıda miktarı 500ml. nin altında olmamalı.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.