|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
de-met ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nis 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 269 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 May 2015 Saat 13:39 |
Merhaba Kadir bey,
Hep diyorsunuzya hocam, bebekler kafaya alinan darbelere karsi bingildak acik oldugu icin cok dayaniklidir diye. Benim oglum 13 aylik ve bingildagi kapandi. Ele yumusaklik gelmiyor. Dun de yataktan dustu. Aklima ilk gelen sizin bu sozunuz oldu. Tabiki kendimi toparlayinca ev ici kazalarda birsey olmadigi sozunuz daha agir basti ve biraz da olsa rahatladim. Cok uzattim hocam. Sorum su. Bingildagi kapanan bebekler digerlerine gore daha fazla mi riskte? Artik kafa tasi esnek degil mi?
|
|
Anne
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119853 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sizin elinize gelen; "kapali bingildak", HENUZ, Radyolojik olarak kapali degildir. Kafa Rontgeni cekildiginde, orasi acik olarak gorulur.. Esasinda, bingildak, oyle; "kapi-pencere" gibi kapanmiyor.. Bingildagin oldugu yerde, sadece "Periost" denilen zar vardir ne zamanla bu zarin icinde kemik dokusu olusur. Diger kafatasi kemikleri kalinligina ve sertligine gelmesi icin, daha 2-3 sene gerekir.
"Grey's Anatomi" kitabinin basindaki Embriyoloji kisminda bu konu gayet guzel anlatilir.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 May 2015 Saat 19:06 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|