Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Oyun & Oyuncak & Kitap & Eğitici Ürünler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - oyunlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumoyunlar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
rüzgar Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 167
Mesajın Direkt Linki Konu: oyunlar
    Gönderim Zamanı: 06 Oca 2009 Saat 10:10
Merhaba Özlem Hanım,
Benim 31 aylık bir kızım var.Nerdeyse doğduğundan beri oyuna çok düşkün,biz de sürekli onunla oyunlar oynadık,8,9 aylıktan beri en çok sevdiği şey kitaplar,saatlerce kitapçıları dolaşabiliyor.Sürekli kendisine kitap okutuyor.Harflerin çoğunu,sık kullanılan kelimeleri,markaları her gördüğü yerde tanıyor ve okuyor.Rakamları ve renkleri çok iyi tanıyor.Mesela burada kaç tane kalem var dediğinizde sayıyor,basit toplamaları yapıyor,ikiydi üç oldu vs.gibi.Zaten 15 aylıkken kelimelerle her derdini anlatabiliyordu.Ancak televizyon çok az izliyordu.Şimdi Disneyde Mickey Mouse,Winnie The Pooh vs.çizgi filmleri uyumadan önce izliyor.Özlem hanım artık kızım yanlızca bu çizgi filmlerde izlediği bölümlerin tekrar canlandırmasını oynuyor.Başka bir şey hemen hemen hiç oynamıyor.Çok güzel boyama ,hamur yapardı(1,5 yaşından beri,çok da severdi),şimdi varsa yoksa onun kurguladığı oyunlarda rollerimizi yapmak,senaryoyu kurguluyor,bizlere anlatıyor,sen şu ol şunları söyle vs.şeklinde oynatıyor.Ancak izlediği bir bölüm tekrar yayınlanırsa izlemiyor,kalkıyor,ben bunu biliyorum diyor.Arkadaşları ile de böyle oynamak istiyor.Ancak onlar çok uyum sağlamıyor.Bu durumda bir tuhaflık var mı,yoksa kendi haline mi bırakmalıyız.Çok uzun  yazdım ne olur. kusura bakmayın,çocuklarımızla ilgili sizinle konuştuğumuzda ancak doğru şeyler yaptığımızı düşünüyoruz.Çok teşekkürler...
Yukarı Dön
rüzgar Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 167
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2009 Saat 10:31
Özlem hanım eklemeyi unuttum,bir diğer oyunu da yapbozlar,15 parçalık yapbozları 1-2 denemeden sonra hemen yapıyor,bu bitti yenisini alalım diyor,biz tekrar tekrar yaptırmaya çalışıyoruz.
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2009 Saat 19:26
kızınız oldukça yaratıcı ve yönlendirici kişiliğe sahip olacak gibi görünüyor. ona engel olmayın. her çocuğun farklı bir tarzı vardır. ancak tv önünde geçen saatlerinin( çocuk kanalları bile olsa)  günde bir saati aşmamasına dikkat edin. ayrıca yaşıtlarının önünde gidiyor ona engel olmayın, özellikle teşvik etmeyin de . yapboz konusunda da yaptıklarını tekrar yaptırmayın. alabiliyorsanız yenisini alın ama aynı şeyi yapmak keyif vermez zorlayıcı olmak gereksiz olacaktır.
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.