Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Dr. Özkan Devran
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - nefes
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumnefes

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynep.ipek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 264
Mesajın Direkt Linki Konu: nefes
    Gönderim Zamanı: 17 Nis 2010 Saat 09:41
İyi Günler Doktor Bey;

Annemim bu aralar bir sıkıntısı var,
annemin tabiri ile sanki aldığı nefes ciğerine gitmiyormuş ciğerlerini doldurmuyormuş gibi hissetiğini söylüyor,ama nefes darlığı gibi değil,tam olarakta ifade edemiyor aslında;
tabiki bir tek bulguyla bir ley söylemek zor ama bir yorum yaparsanız çok sevinirim.
Ayrıca en kısa zamanda Doktorada görüneceğiz ...
Şimdiden teşekürler
Yukarı Dön
Dr.Özkan Devran Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 42
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2010 Saat 23:58
İleri yaşlarda nefes darlıgının üç temel nedeni vardır. İlk olarak hastanızın kalp yetmezliği olabilir, bu genellikle gece cok yastıkla yatmak, oturur pozisyonda rahat edip sırt üstü düz yatamamak bacaklarda şişme çarpıntı, efor ile nefes darlığı şeklindedir. Kişi oturduğu anda şikayetlerinin düzeldiğini belirtir. koah dediğimiz halk arasında kronik bronşit olarak bilinen hastalığın sigara içme veya türkiyede özellikle kömür sobası, odun sobası ,tezek kullanımı , tandır, fırıncılık, gibi nedenleri vardır. Genellikle ortaileri yaşta nefes darlığı şeklinde bulgu verir. Nefes darlığı zaman azaman atalar halindedir. Bnda da eforla nefes darlığı olur. ancak otururkende şikayetler devam eder.  Bazende ileri yaşlarda ortaya cıkan astım hastalığı görülebilir. Burada kokularla tozlarla farklı mevsimlerde ataklar görülür. Ataklar sonrasında hasta tamamen normal hale gelir. eğer bunlara uymuyorsa bir diğer neden piskolojik olabilir. Size daha fazla yardımcı olmak isterdim ama Belirttiğiniz şikayetlerden ancak bu kadar yorum yapabiliyorum.
Klinik çalışmalarım nedeni ile geç yanıtım için özürdiliyorum
Saygılarımla
Yukarı Dön
zeynep.ipek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 264
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2010 Saat 15:43
teşekür ederim doktor bey;
cevap verdiniz ya KizBebek
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.