|
GGT Yüksek AMA pozitif |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
nesefeyza ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 39 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nesefeyza
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: Dün Saat 22:05 |
Sayın hocam mrh.Kendim ile ilgili bir sorum olacaktı size.46 yaşında bayanım.Pandemi döneminde covidi 7 gün yoğun bakım 7 gün serviste yatarak geçirdim.O günden bugüne kadar birçok tahlil yaptırdım kontrol amaçlı.Tahlillerde ggt değerim 70 lere kadar çıktı.Dahiliye doktoru araştırılmasını istediğimde ayrıntılı tahliller yazdı.Burada da AMA değeri ilkinde pozitif ikincisinde zayıf pozitif çıktı.Dr. primer biliyer kolonjitten şüphelendi.Gastroenterolojiye yönlendirdi.Burada MR USG çekildi.Bazı CA lara bakıldı.Hepatitler detaylı incelendi.Herşey normal çıktı.(pankreas gazdan görülememiş)Dolayısıyla şüphelenilen tanı konulamadı.Dr. hafif karaciğer yağlanması olabilir 3 kilo ver hiçbir vitamin vb. kullanma 3 ay sonra gel dedi.(boyum 1.60 kilom 60) Randevu alıp gideceğim.Bir şikayetim yok.Sizin bakılmasını istediğiniz bir değer olabilir mi?Araştırma devam edilsin mi? Tavsiyeniz olur mu?Süreç manevi olarak zorluyor.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119814 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ugrasmayin. Eger tahmin ettikleri gibi bir hastalik olsa idi;
1- Kandaki Bilirubinler artardi! 2- AST, ALT ve GGT, 2,000-3000 ler seviyesinde olurdu. GGT; 50-70 gibi yukseklikler manidar degillerdir. 3- GGT; sadece Karaciger hastaliklarinda degil (zaten gorulmemis), bazi ilaclarla da yukselir. Muhtemelen, Pandemide kullandiginiz ilaclar yukseltti!! UGRASMAYIN. |
|
![]() |
|
nesefeyza ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 39 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nesefeyza
![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok teşekkür ederim iyi ki varsınız.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|