|
gamma glutamil transferaz ve crp yüksekliği |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Fts-gks ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şub 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 107 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Mar 2025 Saat 16:38 |
Merhaba hocam daha önce de yazmıştım erkek hasta 35 yaşında yaklaşık iki haftadır süren ateş diz ağrıları aşırı yorgunluk ve halsizlik var. Hastanın uzun süreli alkol problemi var. Ancak iki haftadır kullanmıyor. Son yapılan testte özel bir hastanede doktor bu iki değerin yüksekliği nedeniyle siroz başlangıcı olabilir dedi. Biz de fakülte hastanesine getirdik fakat ciğerin durumunu gösterecek ultrasona bakacak doktorun izinli olduğu gerçekçesiyle birşey yapamadılar. Şimdi özel hastaneye yatış yapacak ve karaciğer işe ilgili tedaviye başlanacak. Ancak bizim endişemiz teşhis doğru mu. Sormak istediğim şey ise hocam bu iki değerin yüksekliği bize hep karaciğer sıkıntısını mı gösterir yoksa normal grip de de bu değerler yükselebilir mi?
|
|
![]() |
|
Fts-gks ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şub 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 107 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119814 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
MON% degeri yuksek. O doktor olacak yaratik bunu gormuyor mu??
Enfeksiyoz Mononukleoz (E.M.)denilen bir hastalik geciriyor! Siroz ile filan hicbir alakasi YOK!! Sizi dolandiracaklar! Sakin yatis filan yapmayin. Zaten bir karaciger harabiyeti filan olsa; AST ve ALT degerleri; 2,000-3,000 ler civarinda olurdu! O hastane hangisi ise, resmen BATAKHANE!! Butun sikayetleri E.M. hastaligina bagli! O sarlatan doktora bu teshisi soyleyin ve sakin hicbir tedaviyi de kabul etmeyin. Bir tedavisi YOKTUR, kendiliginden iyilesir. Nadiren; hayal gormeler, mesafe tayini bozukluklari, dengesizlik, korkutucu veya komik sekiller gorebilir, bunlar icin de bir sey yapilmaz, tamami kendiliginden duzelir. "Alice in Wanderland Sendromu" yazimi yazarlar kismindaki listemden bulup okuyun. Turk doktorlari, bu hastaligi bilmezler!
|
|
![]() |
|
Çok teşekkürler hocam verdiğiniz değerli bilgiler için.
|
|
![]() |
|
Hocam tekrar merhaba, hastaya tekrar tahlil yapıldı ferritin değeri binin üzerinde çıktı. Neden bu kadar yükselmiş olabilir sizce. Tehlikeli bir durum mudur. Yeni tahlilleri yüklüyorum hocam. Şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkürler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119814 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ayin 15'inde, Hgb:15.2, ayin 19'unda, 12.9!!
Ne oldu da, bu kadar dustu?? Bir yerinden asiri bir kan kaybi mi oldu? Belli ki, guvenilir bir hastane degil. Ferritin?? Ne Hacettepe de iken, ne de sonraki meslek hayatimda, hic Ferritin ile ugrasmadim. Onemli olan Hgb degeridi. D vitamini; hic bu kadar dusuk D vitamini gormedim. Birer ay ara ile toplam 3 ampul Dvit3 icsin ve Eylul ayinda sadece D vitamini olcturup, bana yazin. Folik asit, muhtemelen alkolizm'e bagli olarak dusuk.Her gun 1 tablet Folbiol alsin. "Siroz" meselesi Ne oldu??
|
|
![]() |
|
Hocam hasta şu şekilde ifade etmiş durumunu; “ 12 gün önce hgb değerim 18.9 idi
12 gün üstüne bu değere düştü Ve ben geçen sene yıl boyunca hgb yüksekliğinden dolayı 13 kez flabetomi yaptırdım. 10 gün öncesine kadar tarka 180/2 tansiyon ilacı kullanıyordum, şu ara tansiyonum 10/7 üzerine çıkmıyor, bazen çok düşünce tuzlu ayran içiyorum. D3 vitaminim genel de 20-25 aralığın da olurdu, ilk defa böyle bi değer görüyorum, kolesterol de aynı şekilde, çok balık tüketirim, ilk defa iyi kollestrolün bu derece düştüğünü ve akabin de kötü kollestrolün de bu derece düştüğünü gmeüyorum. 10 gün önce magnezyum için bana serum yapıldı, magnezyum normal seviyesine geldi, ama o da Bi anda kaybolup gitmiş, folik asit için hali hazırda folbiol sipariş etmiştim arkadaşıma, gece bana Ulaştırmış olacak Durum budur. İlginize teşekkür ederim.”
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Damardan Magnesium verilmesi cok riskli bir uygulamadir. MUTLAKA 2 doktor mevcudiyetinde uygulanabilir.
Biri ilaci verirken, digeri kalbi dinleyecek. Ani kalp durmasi olabilir. Damardan verilen Magnesium, kalici degildir. Bacaklarinda, gece kramplari oluyorsa, Magnesium Citrate gunde 1 tane alsin. Siroz meselesi ne oldu?
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Saat 57 Dakika önce Saat 01:46 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|