Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gaz & Karın Ağrısı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gazı bitmiyor... ):
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgazı bitmiyor... ):

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21227
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2008 Saat 18:09
Orjinalini yazan: Dr. Kadir Tuğcu Dr. Kadir Tuğcu Yazdı:

Peditus; Parsetamol ve Phenylephrine ihtiva eder. 3 yaşında evvel kesinlikle verilmemesi gereklidir.Eger gaz sizin kabahatınız ise(gazını çıkarmasını bilmiyor iseniz) bebek size 3 işaret göderir:
Çok hıçkırık tutar, aşağıdan çok pırt yapar, emerken karnından gurultular gelir.
Gazın sebebi hareketsizliktir. O yüzden sezaryenden sonra kadınları ertesi gün yürütürler.
Bebeğinizi kucağınıza alıp sırtına vurmanız gereklidir.Vurma kuvveti alkış yaptığınız şiddette olmalı. Pıt-Pıt değil.Güzel vurduğunuzda çocuk başını yan çevirip göğsünüze yatar. Dalga geçtiğinizde ,baş dikleşir, geriye atar ve ağlamaya başlar.Sizin süt diyeti yapmanız çok saçma,sizin yediğiniz içtiğinizle bir ilgisi yok.İstadiğinizi yiyin,için.Soğuk da içebilirsiniz,birşey olmaz.
hocam merhaba,benim oğlum 25 aylık ,biz peditus çok kullandık ,yaklaşık iki üç şişe bitirmişizdir,çünkü oğlum her soğuk aldığında dr. peditus verdi,şimdi bunu okuyunca çok üzüldümCry zararı çokmu varConfused

Düzenleyen hilal - 26 Ağu 2008 Saat 22:19
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119777
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2008 Saat 09:21
Maalesef, bazı doktorlar yazdıkları ilaçların içeriğini bilmiyorlar.Ped..us'u "Grip" ilacı diye, yanındada "Ca..ol" veya "Para..x fitili , ateş düşürücü diye veriyorlar, ikisi de parasetamol ihtiva ettiğinden çift doz verilmiş oluyor ve çocukta parasetamol zehirlenmesi görülebiliyor. Diğer bir zararı, "Phenylephrin; 3 yaşından evvel zararlı olabiliyor. Dikkatli olmanız lazım. Ayrıcada bir işe yaramaz.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 27 Ağu 2008 Saat 09:45
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Puanlar: 21227
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2008 Saat 09:28
teşekkür ederim hocam bundan sonra daha dikkatli davranırız,ben oğlumu iki yaşına kadar emzirdim bu yüzden öyle sık sık hastalanan bi çocuk olmadı şimdiye kadar ,iki veya üç kere burnu akmıştır,ama herseferinde peditus,pedifen,ve yanında asist verildi,artı bide antibiyotik,ama biz antibiyotik hiç kullanmadık çok ağır hastalanmadığı için,asistte hiç vermedim fakat peditus ve pedifen dediğim gibi bitirmişizdir bi kaç şişe,malesef burda çevremdede gördüğüm kadarıyla hangi çocuk hastalansa aynı ileçler veriliyorConfused
hocam çok teşekkür ederim ilginize,iyiki varsınız,iyiki ailemizdesiniz,bilmediğimiz çok şey öğreniyoruz,yada doğru bildiğimi,z yanlışları,bu yüzden tekrar tekrar teşekkürlerSmile
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119777
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2008 Saat 13:18
Pedifen ilerde kullanabilirsiniz, kötü bir ilaç değil.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.