Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
asiyegundogdu
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 92
|
Konu: herkes çalışmaktan yakınıyor,bense çalışamamaktn:( Gönderim Zamanı: 23 Kas 2009 Saat 21:41 |
MERHABALAR... HEMEN HEMEN 4 YASINDA OĞLUM VAR. OKULDAN MEZUN OLUR OLMAZ CALISIP KENDI PARASINI KAZANAN BEN, EVLENDIGIMDE ESIME DAHA IYI EŞ OLABİLMEK ADINA!!! İŞTEN AYRILDIM. VE GALBA HAYATIMIN YANLISINI YAPTIM. İLK ZAMANLAR OHHH DESEM DE SIMDI TAM TERSINI DUSUNUYORUM. 2 YIL SONRA OĞLUMU KUCAGIMA ALDIM VE RESMEN KENDI KOZAMI KENDIM ORUP ICINE KENDIMI HAPSETTIM. YANLIŞ ANLAMAYIN OĞLUMDNA SIKAYET ETTGIMDEN DEGIL. ÇALIŞMA HAYATIMI KENDI ELLERIMLE BITIRDIGIM ICIN. ŞUAN KENDIMI ÇOK ANTI-SOSYAL HIC BI ISE YARAMAYAN EŞİMİN GETIRDIGI PARAYA BAKAN BI ASALAK GIBI HISSEDIYORUM...
OĞLUM ARTIK KRESE BASLADI. KENDI KENDIME HADI DIYORUM BI CESARET. YENIDEN SILKILEN VE GERCEK HAYATA MERHABA DE. HAYAT 4 DUVAR ARASINDA COCUK BAKIP YEMEK PISIRMEK OLMAMALI.... AMA OLMUYOR. Bİ KERE 5-5,5 SENEDIR İŞ HAYATINDNA UZAKTAYIM. HEMEN BUNU SUNUYORLAR ONUME. BEN OFIS ELEMANIYDIM AMA ARTIK HERKES OFIS ELEMANI OLABILIYOR. BENIM ZAMANIMDA BI OZELLIGI OLAN BU MESLEK ARTIK CAYCILIK GIBI BISEY OLMUŞ. VERDIKLERI ASGARİ ÜCRETTEN FAZLA DEGIL. BİR BASKA SEBEP DE OĞLUMUN KREŞİ DEVLETE AİT VE SABAH 8 AKSAM 5 ARASI. ÖZEL KREŞLERDE FIYAT OLARAK COK UCUKLAR. ALACAGIM 3 KURUSLUK MAASI DA KRESE VERIRSEM BENIM KARIM NOLCAK????VE BU SAATLERDE MEMURLUK HARIC HIC BIR IS YERINDE CALISMAM MUMKUN DEGIL... VE YAKINIMDA OĞLUMA BAKABILCEK HIC KIMSEM YOK. ŞİMDİ BİR DE EV ALMAYI PLANLIYOR EŞİM. KEMERLERI SIKMA VAKTIDIR. NE OLURDU BENDE BENIM ŞARTLARIMA UYGUN Bİ İŞ BULABILSEYDIM DE HEM EVE KATKIM OLSAYDI HEMDE KENDIMI İŞE YARAR HISSETSEYDIM....
DEDIGIM GIBI HERKES CALISMAKTAN YAKINIYOR, BEN ÇALIŞAMAMAKTAAAAANNNNN :(((((
|
|
 |
ilal
Altın Üye
Puanlar: 3091
|
Gönderim Zamanı: 23 Kas 2009 Saat 23:26 |
seni anlayabiliyorum..... 3 sene sonra aynı durumda olacağım.dediğin saatlerde çalışmak özel sektörde mümkün değil...kızıma bakabilecek daha doğrusu iyi bakabilecek kimsem yok....ve kreş fiyatları malum... ben güzellik uzmanıyım....hernekadar teknolojisini takip etsemde 3 sene sonra bıraktığım gibi olmayacak...zaten kendi sektörümde çalışacak olursam saatler hiç ama hiç uygun olmaz.... ben halkeğitimin kurslarına gitmeyi planlıyorum...dikiş kurslarına...annemden altyapım var.biraz kafa yorsam kalıp çıkarma işini kendimde kıvırırım fakat dikiş makinası kısmını öğrenmem gerek...sonrada ver elini terzilik  kısaca diyeceğim o ki...oğlunla beraber yapabileceğin işlere yönel...nebileyim mesela imkan varsa küçük biri dükkan...bebek kıyafeti mesela.... yada part tıme işler....
|
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
 |
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 24 Kas 2009 Saat 00:16 |
''Çocukta yaparım kariyerde''diyen halt etmiş,çocuktan sonra herşey değişiyor..
Benim hayalimde teknik servis olmaktı  eğitimine gitmeyi,cep tel tamirciliği yapmayı çok istedim,oldum olası erkek işlerine ilgim vardır,kepçe operatörüyle evlenseydim kesin onuda olurdum   Ama çocuk olduktan sonra iş hayatım bitti,tabi 1 aylık bebeği sarıp sarmalayıp Tahtakaleye malzeme almaya gitmeyi saymıyom ama  1 yaşına gelsin kızla idare ederim dükkanda dedim olmadı,2 oldu olmadı,3 yaşında oldu yine olmuyo,yinede küçük ne yapacağız soğukta dükkanda  kreş gibi bi lüksüm olsa yine giderim ama oda mümkün değil..Kadınlara çalışın diyenler bunları hiç düşünmedenmi söylüyo,çocuk tek başına idare etmeye başlayıncamı gidecez işe,2. yapmayacaz tabi,o zamana kadar imkanlar dahada bozulur,mübarek heryer kalkınoız Türkiyede tam tersi,fakir daha fakirleşir,zengin dahada zenginleşir ayarlar hiç tutmaz  çocuk o yaşa kadar gideri dahada artacak e biz ne zaman ev bark sahibi olacaz..
|
 |
imjuli
Üye
Puanlar: 91
|
Gönderim Zamanı: 24 Kas 2009 Saat 01:05 |
" çocuk da yaparım kariyer de "olabilir ama
"çocuk da bakarım kariyer de yaparım " mümkün deği
|
|
 |
münevver
Elmas Üye
forumun tatlı cadısı-iki prensin annesi
Puanlar: 4685
|
Gönderim Zamanı: 24 Kas 2009 Saat 08:43 |
herkes çok güzel konulara parmak basmış
bende memur olmama rağmen az sıkıntı çekmedim hem maddi hem manevii  çocuk yapıyoz yanımızda kimse yok el memleketinde de değiliz yani bakıcı tut herşeyi kendin ayarla bi allahın kulu yardım etmemiştir.çalışıyosun diye herkes sana bakıyo senin paranı konuşuyo bazen diyom keşke çalışmasaydım evimde otursaydım ama ben çalışmasaydım hayat şartlarım kötü olurdu tek maaşla geçinmek bu devirde mümkün değil ,Allah herkese yardım etsin..2. çocuğu yaptım onuda bakıcı bakıyo yıllık 6 bin ytl ona veriyom nerdeyse Eee ben ne zaman ev alcam hayal oldu bana ev almak..ancak eşimin emekliliğinde belki bir karkas daire alırım kendi emekliliğimde de geçerim diye düşünüyorum..çalışmayan için şartlar eminim çok hoş değildir asiyenin,eminenin,ilalin ve imjulının dediklerine gönülden katılıyorum,her ne kadar çalışıyo olsamda......inanınki çoğu zaman aynı şeyleri düşünüyorum
|
 |
Esra
Altın Üye
Puanlar: 4005
|
Gönderim Zamanı: 24 Kas 2009 Saat 08:52 |
bende de aynı dert var..kapandık eve oturuyoruz...seneye berkayı kreşe vermeyi düşünüyorum ama çevremdekiler sürekli çok küçük daha diyip bana duygu sömürüsü yapıyolar...çalışıp eve kapanan bi insana evde oturup,çocuk bakmak yemek yapmak temizlik yapmak işkence gibi geliyor...
|
 BİN SENE OKUSAM...NE BİLİYORSUN DİYE SORSALAR..SADECE....HADDİMİ...DERİM..!!!!
|
 |
asiyegundogdu
Üye
Puanlar: 92
|
Gönderim Zamanı: 24 Kas 2009 Saat 09:19 |
bugu 4 yere cv mı gönderdım. cagırırlarsa gidip işe baslıyabılcegımden degıl, bakalım kım ne kadar ılgılenıyor benım cv' ımle dıye. cv'mle kımler hangı alanda cagırıyorlar işe bilmek ıcın. cunku 5,5 senedır evdeyım. önce eşime iyi bir eş, sonra cocuguma ıyı bır anne olmak için!!!! bunlar ıcın gercekten iş hayatımı bırakmam gerekıyormuydu artık emın degılım..... kımselerım yok burda evladımı emanet edecek. hayatım tam bır fıyasko. ev hanımlıgından ıstıfa edemıyorum. herkes delımısn en dıyor. rahatını neden kacırıyorsun. mutlusun, maddı durumun da bı cok kısıye göre cok cok ıyı. otur keyfını cıkar dıyorlar. evet cok sukur evımle ya da evliliğimle ilgili bir sıkıntım yok. ben bekarken babamdan bıle harclık ıstememısken, esımden ıstemek 5,5 yıldır hala agır gelıyor bana. ınsanoğlu varlık da göruyorsun, darlık da.bu kaçınılmaz. bir de para istedigim an darlık zamana denk geldıyse ve sımdı yeterlı kadar yok cevabı aldıysam işte o beni iyiden iyiye yoruyor... calısıyor olsaydım her daım 3-5 cebımde harclıgım olurdu işte diye kendı kendımı yıyıp bitiriyorum....
evet bugun tam 4 yere cv gonderdım. belkı de sırf kendımı tatmın etmek ıcın....
|
|
 |
demirfiliz
Üye
Puanlar: 142
|
Gönderim Zamanı: 04 Ara 2009 Saat 01:46 |
bende kızıma kendim bakıyorum doğduğundan beri 8 aylık hamileyken ayrıldım işimden kızım 28 aylık hala evdeyim...ama 1-2 ay içinde kızımı önce anneme baktırtmayı bikaç ay içindede kreşe vermeyi düşünüyorum....erken diyorlar ama bence çocuklar evde sıkılyor herkes kendi imkanlarına göre kreşe vermeli bence çocuğu evde akşama kadar sıkılmasındansa daha iyidir...çalışma durumuma gelince eski firmamdan çağırıyolar inşallah olur ve başlarım....bende uzun ara verdim 2.5 yıl olcak nerdeyse ama adapte olmam 1-2 ayı geçmez diye düşünüyorum....ev hanımlığına daha yeni alışıyorum çok zorlandım....çok alışmadanda başlamak gerek....yoksa insan güvenini kaybeder sanırım...ama herşeye rağmen kaç yıl olursa olsun gözünü karartmalı ve bi yerden tekrar işe başlamalı bence aynı nitelikte iş olmasa bile....önce bi başlamalı gerisi sonra gelir bence...ara verdiğimiz için önce az maaş verirler ama 1-2 yıl sonra yine başka bi yerde kafana göre iş bulursun diye düşünüyorum...tüm annelere kolaylıklar çalışmakta zor evde olmak da...
|
papatya
|
 |